Hitta billig el med rätt elleverantör

 

Jämför dina elpriser enkelt

När det gäller dina elräkningar finns det 1000-lappar att spara varje år. Det största problemet är nämligen att många kunder inte väljer elavtal alls. Och de som inte väljer aktivt, hamnar automatiskt i elbolagens dyra anvisningsavtal (tidigare kallat tillsvidareavtal). Det är ett ord som du inte vill se på din faktura!

 

Under vintern 2013 betalade t.ex. de svenska hushållen 1 miljard kronor i onödan (!) på grund av dessa anvisningsavtal.

 

Antalet "soffliggare" minskar dock. För fem år sedan var det varannan elkund som inte hade valt ett avtal. Under år 2017 var det fortfarande runt 700 000 svenskar som hade det dyra anvisningspriset. Det är därför en mycket god idé att se över vilken leverantör av el som du har, så låt oss gå rakt på sak!

 

Jämför elpriset och välj bästa elavtalet

Antingen kan du gå direkt till några av de stora och mest populära elleverantörerna som bland annat Fortum, Telge Energi, Göta Energi (Göta Energi erbjuder just nu detta erbjudandet... teckna  rörlig el hos Göta Energi och få 500 kr rabatt på ditt köp hos Elgiganten, gäller till och med den 31 december 2020) och Skellefteå Kraft och se vad de erbjuder dig för avtal idag. Skellefteå Kraft är ett av de bolag som fått riktigt höga betyg av SKI (Svenskt kvalitéindex), vilket vi tycker är väldigt positivt.


Du kan också väldigt enkelt få reda på och jämföra elpriserna hem till dig vi tjänster på nätet som just har jämförelsen som sin affärsidé, Compricer och Elskling är två av dessa. Inte nog med att de på ett smart sätt jämför och hjälper dig att hitta det bästa elavtalet - de gör dessutom detta gratis!

 

Allt du behöver ange för att jämföra elpriser är ditt postnummer och om du bor i lägenhet eller villa. Samt ungefärlig elförbrukning, vilket står på den senaste elräkningen som du fått. Sedan sköter Compricer allt annat; de jämför elpriser från elbolag i Sverige, presenterar lägsta elpriset och låter dig sedan välja det avtal som du önskar.

 

Om du vill kan de också hjälpa dig med bytet. Det tar ca 3 minuter. Efter att du fyllt i dina personuppgifter kan du luta dig tillbaka igen. Compricer gör jobbet åt dig och nästa gång du får din elräkning kan du konstatera att du fått ett lägre elpris.

 

Ett bra tips är att jämföra elpriser innan den mörka och kalla årstiden kommer, då den största elförbrukningen vanligtvis sker. Genom att besök Compricer här kan du påbörja en jämförelse på din hemadress redan om 30 sekunder.

 

 

 

Ytterligare ett sätt att spara pengar, är att ha energisnåla apparater hemma. Läs därför vilka produkter som just nu är Bäst i test. Vi tar alltid med elförbrukningen som en viktig parameter.

 

Det har dessutom hänt väldigt mycket med energiförbrukningen på t.ex. TV och vitvaror de senaste åren och kanske tjänar du rätt snabbt igen pengarna om du byter ut en 10-15 år gammal diskmaskin mot en ny. För att inte tala om torktumlare där det skett mycket med energiförbrukningen den sista tiden.

 

Genom att installera en värmepump, kan du spara ännu mer energi i ditt hus. Läs därför här vilken luftvärmepump som är bäst i test.