Låna pengar utan säkerhet nu idag med låg ränta.

Lån med låg ränta

Ska du ansöka om ett lån och undrar vart du får det bästa lånet med de bästa villkoren och den lägsta ränta? Då har du kommit rätt. Med ett banklån på internet, ett s.k. privatlån kan du ansöka om lån utan säkerhet.

 

När du tar ett privatlån behöver du INTE kontakta din vanliga bank. Du får istället pengarna direkt från respektive låneföretag. Att ta denna typ av lån kan därför också vara ett bra sätt att komma tillrätta med andra smålån och på så sätt få ned priset och räntekostnaderna (ett så kallat samlingslån). Det blir mindre pengar att lägga på lånen varje månad.

 

Genom att ta del av vår guide ser du snabbt att det finns mycket som du själv kan påverka för en lägre ränta. Här ger vi dig tips på det du behöver göra för att få den lägsta räntan.

 

Innehållsförteckning

Låna pengar - Banklån och privatlån

När du tagit beslut att låna pengar, är det dock viktigt att se till att du får bästa möjliga förutsättningar för att betala tillbaka så lite som möjligt för det du lånat. Bankerna ägnar sig inte åt välgörenhet, så det bör inte du göra heller. Välj därför det ställe där du får den lägsta effektiva räntan.

 

Det finns idag en mängd olika företag som lånar ut större eller mindre summor till dig och vill ha mer eller mindre för denna tjänst. I vår granskning har vi jämfört lån hos några av de största aktörerna för privatlån, som varje dag lånar ut många miljoner till svenska folket. Dessa aktörer erbjuder lån hos de banker/långivare som placerar sig bäst enligt SKI (Svenskt Kvalitindex). Därmed har vi fått fram vilka aktörer som just nu erbjuder de mest prisvärda privatlånen. Dessa bolag: 



 • Har låg ränta jämfört med andra låneformer
 • Erbjuder s.k. blancolån (dvs lån utan säkerhet)
 • Du kan själv bestämma hur lång återbetalningstid du vill ha
 • Du kan enkelt räkna ut hur stort månadsbeloppet blir på deras hemsida
 • Du får besked direkt när du ansöker online



Bästa privatlångivarna




Lån hos Advisa


Så får du lån med låg ränta. Vi guidar dig till hur du kan låna pengar med låg ränta genom att följa dessa enkla tips. Här hittar du billigaste privatlån som är bästa lånet just nu. Långivaren som vunnit vår guldrosett.

 

Det som är smart med Advisa är att de samlat flera långivare på samma ställe. De arbetar alltså som "låneförmedlare" och jämför lån åt dig helt oberoende utan koppling till någon enskild bank. Därför kan de låta alla banker slåss för att ge dig det bästa låneerbjudandet. Och trots att de jämför din förfrågan med 37 långivare, bland annat hos Swedbank, SEB, ICA-Banken med flera, får du bara 1 kreditupplysning hos UC.

 

Du slipper alltså att lägga tid på att hitta en bra lånelösning. Advisa gör detta åt dig. Och med tanke på dagens låga räntenivåer kan det bli en positiv överraskning för dig. Här kan du låna pengar till en låg ränta, just nu börjar räntan på 2,95 %. Hos Advisa kan du låna upp till 600 000 kr utan säkerhet. 

 

Det är också skönt att veta att det är helt gratis att få hjälp att hitta det bästa lånet med den lägsta räntan hos dem. Advisa är dessutom kända för att ha bra service och ge snabba svar.

 

Hos TrustPilot är det över 3000 svenska kunder som skrivit omdömen och i genomsnitt får Advisa hela 4,7 av 5 poäng. Det är riktigt bra!

 

Är du över 18 år och har en inkomst på minst 10 000 kr per månad, kan du enkelt fylla i Advisas ansökan här!



 

Lån hos Lendo


Billiga banklån - genom att ta del av vår guide kommer du närmre ett billigt lån. Du kan spara mycket pengar genom att låna pengar till lägsta möjliga ränta. Läs här hur du ska göra.

 

Du har säkert hört reklamen från Lendo någon gång på radio. Eller kanske sett TV-reklamen. Eftersom Lendo är helt fristående så förmedlar de bara lån från andra långivare på den svenska marknaden (35 stycken). Det är smart!

 

Det här innebär nämligen att de gör allt jobb med att leta reda på vad som är bäst för just dig, med tanke på dina önskemål och förutsättningar. Sedan presenterar de förslag till dig inom 24 timmar, men du väljer själv om du vill acceptera det eller strunta i förslagen. Detta är ett bekvämt upplägg för oss som gärna låter någon annan göra det stora arbetet med att leta reda på det bästa lånet med lägsta räntan. Hos TrustPilot får Lendo 4,6 i betyg på en 5-gradig skala.

 

Om du fyllt 18-år, tjänar minst 110 000 kr om året kan du låna från 10 000 kr till 600 000 kronor på en gång. Har du en visstidsanställning eller vikariat kan du låna upp till 30 000 kr. Hos Lendo kan du också få upp till 150 000 kr i lån utan säkerhet trots betalningsanmärkningar vilket kan vara en lättnad för dig som fått detta tidigare. Lendo erbjuder också sina kunder hjälp med att städa upp bland onödiga skulder via ett omstartlån. Vi anser att Lendo är riktigt intressanta, inte minst eftersom de har en ränta från låga 2,95 %.

 

Klicka in på Lendos hemsida nu för att se vad de erbjuder dig för ränta, eftersom det är olika beroende på vem som söker lånet.




Lån hos Bynk


Privatlån med låg ränta. Här hittar du marknadens billigaste privatlån, läs testet och undvik fallgroparna. Ta det av vår guide så kommer du närmre ett billigt privatlån.

 

Bynk är en riktig mobilbank. Gillar du att sköta alla dina ärenden via mobilen bidrar Bynks app till att förenkla din vardag gällande lån. För att få veta hur mycket du kan låna hos Bynk fyller du i din ansökan och därefter får du ett Bynk-betyg i retur som ligger till grund för hur mycket du kan låna och till vilken ränta. En fördel med Bynk är att de är tydliga med vilka faktorer som påverkar din individuella ränta och vad du kan göra för att förbättra den.

 

För att du ska bli beviljad ett lån måste du ha en månadslön på minst 10 000 kr och du måste ha fyllt 20 år. Du får heller inte ha några betalningsanmärkningar. Lånebeloppet du kan låna till via Bynk ligger mellan 10 000 kr – 300 000 kr. Återbetalningstiden är 3-12 år.

 

Några av fördelarna med Bynk utöver appen är att du kan göra extra amorteringar, få upp till fyra betalningsfria månader per år, du kan ansöka om utökat lån och att du får pengarna utbetalda inom 1-2 bankdagar. Betalar du tillbaka hela ditt lån inom 14 dagar slipper du också betala räntekostnader och avgifter vilket är väldigt positivt. Hos Trustpilot är betygen överhängande positiva, 3,8 av 5. Räntan börjar på 3,95%. Bakom sig har banken bland annat mediekoncernen Schibsted.

 

Klicka nu in på Bynk för att se vad du får för ränta idag.




Lån hos Coop MedMera Bank


Låna pengar med låg ränta. För att få ett privatlån med låg ränta ska du ta del av medlemserbjudandet, då sänker du nämligen ränta med en procent vilket ger dig ett billigt lån.



Hos Coop MedMeraBank kan du låna pengar med extra låg och bra ränta om du är medlem i Coop (självklart kan du också låna pengar till låg ränta utan att vara Coop-medlem). Som Coop-medlem får du en procentenhet lägre ränta från din individuellt satta ränta än vad icke-medlemmar får vilket är riktigt bra.

 

Tar du ett lån hos Coop kan du låna mellan 15 000 kr till 350 000 kr. Räntan hos Coop startar på 3,70%, individuell räntesättning gäller. En positiv aspekt med detta privatlån är att du kan väva samman din inkomst tillsammans med din eventuella partners inkomst, detta kallas för "medlåntagare". Med en medlåntagare får ni en bättre total inkomst vilket ökar sannolikheten till att lånet beviljas samt att detta även kan leda till en lägre ränta då risken med lånet minskas enligt bankens kreditkalkyler.

 

Några sammanfattande fördelar med att låna pengar hos Coop är att du som låntagare får; Coop låneskydd utan kostnad i tre månader, 1 % lägre ränta om du är Coop-medlem, första månaden amorteringsfri, du kan kostnadsfritt betal av hela lånet i förtid, du får svar direkt och dina lånade pengar betalas normalt ut på mellan 2-3 bankdagar. Inkludera din partners inkomst i den totala beräkningen så sänker du räntan. Det är givetvis ingen nackdel att även fylla i ansökan hos Advisa eller hos Lendo här ovan. Om svaret du får är en lägre ränta än hos Coop, ja då vet du att det finns pengar att spara.

 

Klicka nu in här på Coop MedMeraBanks hemsida och se vad de erbjuder dig för ränta!




PS. Vill du bara låna en liten summa och få svar direkt?

 

Lån hos Bank Norwegian


Låna pengar till bra ränta, ett bra alternativ för dig som bara vill låna lite pengar eller för dig som vill samla lån till bäst ränta.

 

Om du bara önskar låna ett litet belopp t.ex. några tusenlappar kan Bank Norwegian vara intressant. De erbjuder smålån från 5 000 kronor till en rimlig ränta (från 4,99 %). Du kan se dagsaktuella räntor här på deras hemsida.

 

Bank Norwegian behöver ingen säkerhet och frågar inte heller vad du ska ha pengarna till. Ansökan görs enkelt på internet med ditt BankID och du får direkt ett erbjudande som du kan ta ställning till. Väljer du att tacka "ja" till deras förslag, sätter de in pengarna direkt på ditt bankkonto.

 

Du kan även välja att betala tillbaka hela, eller delar av, lånet när som helst - utan extra kostnad. Dessutom bestämmer du själv hur lång återbetalningstid som du vill ha. Det är bra! Om du är över 23 år och inte har några betalningsanmärkningar är du välkommen att fylla i en ansökan här på Bank Norwegians hemsida nu!





Låna pengar låg ränta, privatlån med bra ränta.


Tänk på detta när du ska låna pengar med låg ränta

När du väl bestämt dig för att ansöka om ett lån är det viktigt att du även räknar på hur lånet påverkar dig och din ekonomi under en längre period.


Hushållets inkomster och kostnader påverkar

När du ska ansöka om ett lån är det viktigt att du går igenom din privatekonomi och analyserar dina utgifter. Du kan öka chansen till ett billigare privatlån med låg ränta genom att du analyserar din privatekonomi och minskar antalet aktiva krediter och utgifter. Konsumentverket har ett bra underlag för att göra en sådan beräkning. Tänk på att inte låna mer pengar än vad din/er ekonomi tillåter.


För bankerna är det viktigt att de kan säkerställa att du som låntagare kommer kunna betala tillbaka hela det lånade beloppet. Ju bättre ekonomi du har, desto högre chans ser banken att de har för att kunna få tillbaka sina utlånade pengar. Därför får en låntagare med god ekonomi lägre och bättre ränta på sitt privatlån än en person med dålig ekonomi, det vill säga lånet blir billigare för dig. 


Med en så kallad "medsökande" i din låneansökan (du adderar en person i ansökan) ökar du chansen till att få bästa räntan på ditt privatlån då bankens risk delas mellan två personer i stället för på en person. Har båda personerna som ansöker om lån god ekonomi, ja då ökar chansen markant att ni kan låna pengar med låg ränta. Däremot kan en medsökande med många betalningsanmärkningar försämra chansen till att ansökan går igenom eller att ränta blir högre.


Jämför räntan mellan långivarna

Räntan på lånet är din kostnad för lånet. Det finns två typer av ränta; nominell- och effektiv ränta. Nominell ränta är räntan för själva lånet och den effektiva räntan inkluderar även bankernas avgifter. Alltså, den effektiva räntan är det du faktiskt kommer få betala för lånet. 


Ett vanligt banklån hos en storbank där du exempelvis använder ditt hem som säkerhet ger alltid den lägsta räntan. När du ansöker om ett blancolån utan säkerhet hos ett kreditbolag blir räntan alltid högre i jämförelse då enbart din ekonomi blir bankens säkerhet. Men genom att du jämför din individuellt satta ränta mellan de olika långivarna kommer du snabbt se att det kan finnas tusenlappar att spara. 


Tänk på att ju bättre ekonomi du har (lön, utgifter, antal krediter, livssituation och så vidare), desto större chans har du att du får de bästa lånevillkoren. 


5000 - 600000 kr

Lånebelopp

2.95 - 26.05 %

Ränta från

18 år

Åldersgräns

 • 37 anslutna långivare

 • Låna med betalningsanmärkning

 • 1 UC

10000 - 600000 kr

Lånebelopp

2.95 - 29.95 %

Ränta från

18 år

Åldersgräns

 • 35 anslutna långivare

 • Låna med betalningsanmärkning

 • 1 UC

10000 - 300000 kr

Lånebelopp

3.95 - 19.95 %

Ränta från

20 år

Åldersgräns

 • Bra och enkel app

 • 4 betalningsfria månader/år

 • Räntefritt i 14 dagar

15000 - 350000 kr

Lånebelopp

3.7 - 9.9 %

Ränta från

20 år

Åldersgräns

 • Första månaden amorteringsfri

 • Coop-medlem ger rabatt

 • 3 månaders låneskydd

5000 - 600000 kr

Lånebelopp

4.99 - 22.99 %

Ränta från

23 år

Åldersgräns

 • Svar direkt

 • Erbjuder bra kreditkort

 • Enkelt att samla lån

Amortering

Du betalar varje månad av en andel på lånet och detta kallas för amortering. Väljer du att amortera av lånet på en längre tidshorisont blir den månatliga amorteringskostnaden lägre samtidigt som ränta betalas under en längre period, väljer du en kortare återbetalningsperiod blir amorteringen högre men du får även ner räntekostnaderna. 


Det finns två begrepp inom amortering som är bra att känna till; rak amortering och annuitetslån. Rak amortering innebär att du betalar samma amorteringssumma varje månad och med tiden att lånet minskar i storlek minskar även räntan. Annuitetslån innebär att du alltid betalar lika mycket pengar för lånet fram till dess lånet är återbetalt. Initialt betalar du en hög del räntekostnad och en mindre del amortering. Med tiden då lånet minskar i storlek sjunker räntekostnaderna och amorteringen ökar. Du betalar där med av en låg andel av lånet i början för att sedan i högre takt öka avbetalningen. 


 

 

Det fattas ju många banker och lånebolag! Varför är inte dessa med?

Av flera anledningar, ofta för att de är för dyra eller har avgifter som ökar kostnaderna för dig. Ta Ellos som exempel. Det kan låta billigt med "bara 20 kr extra per månad", men läser man sedan det finstilta ser man att den effektiva räntan blir skrämmande höga 34 % vid ett lån på 10 000 kr på två år. Därför är ett privatlån att föredra.

 

Flera andra banker, som t.ex. Handelsbanken, Nordea, SalusAnsvar och Kaupthing Bank har höga uppläggningsavgifter och därefter en ränta som ofta är högre än våra tips här ovanför.

 

Men som alltid är det du själv som måste tänka vad som passar dig bäst. Detta är bara goda råd som inte är dyra, utan tvärtom försöker att ge dig så billiga lån som möjligt.

 

Går du i lånetankarna går du kanske även i tankarna att skaffa ett nytt kreditkort. Läs mer om bästa kreditkortet på vår kreditkortssida. Läs även om bolån här.




Vanliga frågor och svar

 • Vad krävs för att få låna pengar med låg ränta?
  - Räntan sätts alltid individuellt efter dina ekonomiska förutsättningar. Därför finns det ett ränteintervall som bankerna listar. Vill du förbättra din ekonomi till ansökan kan du bland annat ta med en medlåntagare för att förbättra din/er samlade ekonomi.
 • Jag har gamla betalningsanmärkningar, vad händer då?
  - Är dina tidigare skulder reglerade har du goda möjligheter att kunna ansöka om ett lån eller lägga om dem. Flertalet banker ser till din nuvarande samlade ekonomi än till din historik. Flera banker har också anpassat lån för dem med betalningsanmärkningar.
 • Hur snabbt får jag svar på min låneansökan?
  - Flera banker ger dig svar inom någon minut och det flesta bankerna har gett dig svar inom 24 timmar.
 • Hur snabbt ska jag betala tillbaka lånet?
  - Väljer du en kort återbetalningstid minskar dina totala räntekostnader medan beloppet du betalar tillbaka till banken per månad för lånet (amortering) ökar. Räkna ut vad ditt hushåll klarar att betala av per månad. Du kan alltid amortera av extra på lånet när din ekonomi tillåter.

Christopher Holmerin

Bäst i test: Privatlån

Testet skrevs och uppdaterades senast