Bästa bolånet - bästa räntan bolån - billigaste bolån - jämför bolån

Bästa bolån 2020

Ska du ansöka om ett bolån eller vill omförhandla ditt befintliga bolån och vill veta vilken långivare som ger dig bäst villkor just nu och bästa bolåneräntan? Då har du kommit helt rätt! Det finns tusenlappar att spara varje månad om du jämför bolåneräntan och väljer rätt långivare om du exempelvis bor i en normalsvensk villa eller bostadsrätt. 


Självklart finns den en mängd olika faktorer som kan påverka din bolåneränta om du exempelvis hos en bank samlar olika sparformer hos dem inklusive kreditkort, försäkringar etc. Men det är alltid bra att först konkurrensutsätta de grundläggande villkoren mellan aktörerna.


Jämför bolånHur mycket får jag låna?

Det som primärt styr hur mycket du får låna är först och främst marknadsvärdet på din bostad (används som säkerhet) men även din betalningsförmåga (månadsinkomst och kapital). Andra parametrar som bestämmer hur mycket du får lov att låna är även;


 • Hur många ni är i hushållet
 • Månadsavgiften, hyra och löpande avgifter tillhörande bostaden
 • Storleken på bostaden 
 • Andra lån och krediter
 • Eventuella betalningsanmärkningar
 • Din anställningsform


Om du klickar här kan du snabbt och kostnadsfritt jämföra bolån hos Compricer bolån.


Ränta & amortering

Beroende på hur mycket du lånar samt din återbetalningsförmåga bestäms en ränta (oftast individuellt satt) och ditt amorteringskrav. Denna amorteringsränta brukar landa på att du ska betala 1-2% av totalbeloppet per år. Dock, om du lånar 4,5x mer än din bruttoårsinkomst så måste du betala ytterligare 1% per månad. Att hamna över 3% är dock ovanligt. Amortering är i sig ingen kostnad utan ett upplägg av hur du kommer återbetala lånet till banken. 


Oftast får du en ränterabatt under det första året. Vad många personer glömmer är att omförhandla sitt bolån efter det första året vilket resulterar i att många ofta har en högre ränta än vad de egentligen skulle behöva ha (om lånet inte är bundet på en specifik tidsperiod). 


Därför är det viktigt att du konkurrensutsätter ditt bolån efter varje år för att du ska slippa onödiga räntekostnader.  När du konkurrensutsatt långivarna mot varandra kan du välja mellan om lånet ska löpa med rörlig ränta (tre månader) vilken styrs efter den aktuella marknadsräntan eller om du vill binda räntan på exempelvis 1, 2, 3 eller 5 år. 


Det finns inget rätt eller fel svar när det gäller rörlig eller bunden ränta. Historiskt sett så har den rörlig tremånadersräntan varit det billigaste alternativet. Om du vet med dig att din ekonomi inte klarar av stora räntehöjningar kan ett bundet alternativ vara att föredra så du vet vad din månadskostnad kommer bli för en längre kommande period.


Om du klickar här kan du snabbt och kostnadsfritt jämföra bolån hos Compricer bolån


Kontantinsats

Tidigare var det enklare att låna till exempelvis en ny bostad och du kunde belåna en större andel av köpeskillingen/värdet eftersom det inte var samma strikta krav på kontantinsats och amortering. Idag är bankerna hårdare och kontantinsatsen som krävs är minst 15% av köpeskillingen, eftersom bolånet inte får utgöra mer än 85% av bostadens värde. 


Om du vill låna 1 000 000 kronor måste du alltså betala åtminstone 150 000 kronor själv i kontantinsats. Bolånet får inte användas för att finansiera kontantinsatsen. Har du inte själv dessa tillgångar kan du via ett så kallat blanco-lån (lån utan säkerhet) låna till detta belopp. Blanco-lån ska du dock vara varsam med eftersom räntan ofta är mycket högre än vad räntan blir på ditt bolån. Läs även här vilka långivare som är bäst på blanco-lån (lägre ränta och bättre villkor än flera andra konkurrenter).  


Jämför bolån och hitta bästa bolånet för dig.

Gör en bolånekalkyl innan du ansöker om ett bolån


Jämför bolån - Bästa bolån 

Idag är det väldigt enkelt att online jämföra och hitta det billigast och bästa bolånet samt ansöka om lånelöfte - helt gratis. Lånekoll har en väldigt bra tjänst för detta liksom Compricer bolånDessa bolag hjälper dig på ett enkelt och smart sätt att jämföra och hitta det bästa bolånet just nu!


Väl inne i Compricers verktyg anger du ditt önskade lånebeloppet och kompletterar sedan med information om dig själv. Du skickar sedan in din ansökan via verktyget och därefter gör de en (1 st) kreditupplysning och presenterar sedan flera stycken olika långivare för dig med deras boräntor och vad de erbjuder dig för villkor. På så vis får du snabbt och enkelt den bästa bolånekalkylen efter dina förutsättningar.


Om du redan har ett bolån kan Compricer hjälpa dig att omförhandla ditt befintliga bolån så du får den för stunden allra bästa räntan, vilket är oerhört enkelt och bra. Alternativt får du svar på att du redan har marknadens bästa ränta. Du sparar både tid och du sänker förhoppningsvis dina räntekostnader via jämförelsen. Dessa bolag gör jobbet åt dig!


Besök Lånekoll här och påbörja en enkel och kostnadsfri jämförelse för att få det bästa bolånet. Eller besök Compricers här och jämför bolån via dem.

Bolån - bolåneräntor - hur mycket får jag låna


Hitta det bästa bolånet för digTips: Vi kan också tipsa dig om att läsa vårt test om bästa el-avtalet  eller testet om bästa bilförsäkringen vilka också hjälper dig att sänka dina månatliga kostnader.


10000 - 17000000 kr

Lånebelopp

1.24 %

Ränta från

18 år

Åldersgräns

 • Få hjälp av en låneexpert

 • Hjälp med lånelöfte

 • Erbjudande från flera banker

10000 - 10000000 kr

Lånebelopp

1.45 %

Ränta från

18 år

Åldersgräns

 • Få hjälp av en låneexpert

 • Hjälp med lånelöfte

 • Jämför bolåneräntor hos flera banker

10000 - 8500000 kr

Lånebelopp

3.95 %

Ränta från

20 år

Åldersgräns

 • Få hjälp av en låneexpert

 • Låna med betalningsanmärkning

 • Låna utan heltidsanställning

150000 - 10000000 kr

Lånebelopp

1.29 %

Ränta från

18 år

Åldersgräns

 • Lång erfarenhet

 • Låna med betalningsanmärkning

 • Snabbt svar