Test på bästa datorhögtalarna

Test högtalare till dator

Är du på jakt efter ett par riktigt bra högtalare till din dator? Då har du kommit helt rätt! Vi har gått igenom alla experttester och läst utlåtanden från 100-tals svenska konsumenter för att få fram vilka datorhögtalare som är bäst just nu.

 

Oavsett om du ska köpa högtalare till din stationära eller bärbara dator, får du här veta vad experter och svenska konsumenter tycker är bäst. Faktiskt är det så att surroundsystemet (med 5.1 ljud) visserligen är till datorer, men av sån hög kvalité att det även passar utmärkt som ljudanläggning till din hemmabio!

 

Visa mig de bästa högtalarna med 2.1-ljud NU!

 

Eller - visa mig de bästa högtalarna med 5.1-ljud NU!

 

Bäst i test datorhögtalare 2020

Det vi är på jakt efter, är ett par riktigt bra PC-högtalare som även passar för musik. För visst lyssnar väl du också allt oftare på Spotify via datorn? Högtalarna ska även passa för att se film, YouTube-klipp och Playtjänster. De ska dessutom fungera för att jobba med ljud och filmer för hemmabruk. Och just ja - de ska få plats på skrivbordet också.

 

Efter att vi lyssnat på både proffstestarna och åsikter från användarna, kan vi presentera två förslag nedan.

 

Den första anläggningen passar extra bra för dig som vill ha högtalare med surroundljud. Och det andra förslaget, längre ned på denna sida, är lämpligt för dig som tycker att det räcker med två högtalare och en subwoofer.

 

Och det bästa av allt; Oavsett vilket system du väljer, får du en prisvärd testvinnare hemskickad till dig!

 
Bästa datorhögtalarna 5.1


Bästa 5.1 datorhögtalare för surround 2020

Datorhögtalare - Vinnare 5.1 system: Logitech Z906
(Klicka på bilden för mer information om bästa priset)

 

Se dagens aktuella pris

 

 

Här köper du testvinnaren:

Aktuella butikspriser per den 22 October 2020

 


Här ser du ett surroundsystem på totalt 500 watt som är synnerligen uppskattat av både experter och konsumenter. Högtalarna är på 67 watt vardera och den tunga subwoofern är på 165 watt med ett 8" baselement.

 

För att vara ärlig är detta ett ljudsystem som är nästan för bra för att "bara" koppla till datorn. Det är nämligen ett högtalarpaket som är tillräckligt vasst för att skapa ett riktigt bra hemmabiosystem med.

 

Experterna menar att detta är ett mycket välbyggt och prisvärt system som har ett kraftfullt basljud. Det har många ingångar för ljudkällorna, vilket är positivt - Du hittar både digitala och analoga ljudingångar.

 

Ljudkvaliteten är i toppklass. Systemet är THX-certifierat och det är en Dolby Digital samt DTS-förstärkare som ser till att ljudet avkodas på bästa möjligt sätt. Läs mer på Logitech hemsida

 

Konsumenterna tycker att det är mycket bra ljud och ger omdömen i stil med "otroligt bra system" , "ett av mina bästa köp jag någonsin gjort" , "Mycket användarvänlig receiver som har många ingångar så att jag kan köra PC, PS4 eller direkt från mobilen. Två optiska ingångar är ett stort plus" , "Vid uppspelning av Netflix, spel, musik och inte minst en DVD/Blu-Ray skiva så bjuder Logitech Z-906 på ett spektakulärt bioljud som låter som ett system i 8 000 kronor klassen. Det är dynamiskt och riktig punch i ljudet!"

 

Även priset får beröm! Trots att det rekommenderade priset är 4 400 kronor, menar de flesta att det är ett "Helt klart prisvärt system, allting fungerar super!" och "Kan garantera att du inte kan få bättre ljud för det här priset, supernöjd." Läs gärna fler recensioner här. Där får du veta mer om vad de som redan köpt dessa högtalare tycker efter sitt inköp.

 

Eftersom dessa högtalare funnits på marknaden sedan år 2011, har många konsumenter hunnit dela med sig av sina upplevelser. Genomsnittsbetyget från 205 konsumenter är 4,6 av 5 poäng. Många berättar att de använder Logitech Z906 till sin hemmabioanläggning då systemet nästan är för kraftfullt för att bara ha som datorhögtalare.


Experterna som har testat detta ljudsystem är också nöjda. Här nedan kan du läsa några exempel; 


Lifewire, 2020 ger Logitech Z-906 3,7/5 poäng. De gillar att de är enkla att sätta igång, har en attraktiv design, är enkla att använda samt att de har en bra ljudkvalitet. De avslutar sitt test genom att skriva "det finns bättre datorhögtalare på marknaden men få är så prisvärda, fulla av funktioner samtidigt som de är så små" och "För små rum är de verkligen utmärkta, och installationen kan inte vara enklare. Oavsett om du vill spela tv-spel med hörlurar eller bara vill slå upp låtarna medan du arbetar kommer Logitech Z906 inte att göra dig besviken".


techspot, Jan 2019 har testat Logitech Z-906 och gillar framförallt det krispiga ljudet och den djupa och slående basen. Andra positiva saker som nämns är att det finns sex ljudingångar, surroundljud och att ljudsystemet är användarvänligt. När det kommer till saker de inte gillar så är det att alla ljudingångar går till sub-basen samt att kablage antar att användaren har en PC.


trustedreview, 2014 ger Logitech Z-906 4 av 5 stjärnor. De gillar det kraftfulla ljudet, byggkvaliteten samt att konsolen är smart och kontrolleras bekvämt. De gillar inte att designen känns lite tråkig samt att det inte finns några ut/ingångar för HDMI.

 

Nackdelar med dessa datorhögtalare

Som med alla produkter, finns det förstås även några nackdelar. Dessa vill vi gärna känna till innan vårt inköp, för att kunna väga in dem i vårt beslut. Det som konsumenterna och experterna påtalar som svagheter med dessa högtalare är att det saknas HDMI-ingång.

 

Flera påpekar också att det inte medföljer några väggfästen, vilket är en nackdel om du tänkt montera högtalarna på väggen. Och en del menar att fjärrkontrollen inte är speciellt snygg eller väldesignad. Inget som påverkar ljudet förstås, men är en del i helhetsupplevelsen.

 

Så köper du surroundhögtalarna till bästa pris

Hos NetOnNet kan du köpa datorhögtalaren bäst i test för bara 2690 kr. Frakten är inkluderad i priset.

2690 kr är det lägsta priset just nu för Logitech Z906!

MediaMarkt säljer bästa datorhögtalaren just nu för bara 2690 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

Hos Webhallen köper du bäst-i-test-vinnaren för 2990 kr. Frakten ingår även i priset.

ComputerSalg säljer bästa datorhögtalaren för 3011 kr. Frakten hem till dig är inkluderad i priset.

CDON.COM säljer bästa datorhögtalaren just nu för 3019.94 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

Hos Dustin Home köper du datorhögtalaren för 3188 kr. Frakten ingår i priset.
Bästa datorhögtalarna 2.1


Datorhögtalare - Vinnare 2.1-system: Logitech Z623

Datorhögtalare - Vinnare 2.1-system: Logitech Z623

(Klicka på bilden för mer information om bästa priset)

 

Se dagens aktuella pris

 

 

Här köper du testvinnaren:

Aktuella butikspriser per den 22 October 2020

 


Enligt tidningarna är detta ett riktigt bra köp till din dator. TechRadar menar att det är ett fantastiskt och välbalanserat ljud och att det är en bra byggkvalité. Betyget blir högsta möjliga, 5 av 5.

 

Norska Klikk ger högtalarna beröm för ljudet, men tycker att designen inte är den snyggaste medan Tech2 gjort ett test och kom fram till att dessa högtalare visserligen inte är så billiga, men att de ger valuta för pengarna; "Jag tror inte att det går att hitta så många andra 2.1 högtalaruppsättningar i denna prisklass som låter så här bra". Betyget blir 7 av 10.

 

Det är ett system på totalt 200 watt; 35 watt per kanal samt en subwoofer på 130 watt. Du kan ansluta upp till tre enheter via 3,5 mm- eller RCA-ingångarna och systemet är THX-certifierat.  Läs mer på Logitech hemsida

 

Experterna konstaterar att detta är ett prisvärt och mycket bra system med flera anslutningsmöjligheter. Det är lätt att justera basen till den nivå som du önskar och betygen blir totalt sett höga. Här kan du se några exempel; 


Techradar, 2012 ger Logitech Z623 5 av 5 stjärnor! De tycker att ljudet är fantastiskt och väldimensionerat. De gillar även byggkvaliteten och att det finns två st AUX (3,5mm) ljudingångar. Om basen skriver de: "Sub-basen är en av de mindre vi har sett men den gör ett lika bra jobb som sub-basar som liknar en mindre kyl i storlek. Satteliterna komplimenterar perfekt och är perfekt viktade både vad gäller konstruktion och ljud."

 

Konsumenterna säger att det är "grymt bra högtalare". Att basen är djup och att det är ett härligt ljud. "Finns inget att klaga på för ett par högtalare i denna prisklass". De påpekar också att det är bra fötter på högtalarna, så att de inte glider runt på bordet. Genomsnittsbetyget från 186 svenska konsumenter är hela 4,6 av 5 poäng. Läs gärna fler recensioner här.

 

Nackdelar med dessa högtalare

Som alltid finns det även nackdelar och när det gäller dessa högtalare är det flera testare som påpekar att mellanregistret är lite för tyst, på bekostnad av en väldigt fyllig bas. Några tycker också att subwoofern är lite för stor fysiskt, även om det finns betydligt värre exempel än denna (som är 28x26x30 cm).

 

Vissa tycker att det hade varit bra med en fjärrkontroll och att satellithögtalarna är plastiga och inte speciellt snygga.

 

Så köper du 2.1 högtalarna till bästa pris

Hos NetOnNet kan du köpa datorhögtalaren bäst i test för bara 1490 kr. Frakten är inkluderad i priset.

1490 kr är det lägsta priset just nu för Logitech Z623!

Hos Webhallen köper du bäst-i-test-vinnaren för 1590 kr. Frakten ingår även i priset.

CDON.COM säljer bästa datorhögtalaren just nu för 1681.16 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

Hos Dustin Home köper du datorhögtalaren för 1774 kr. Frakten ingår i priset.

Proshop säljer den för 1798 kr. Frakten ingår i priset.

Högtalarna går förstås också perfekt att koppla in till din bärbara dator eller en surfplatta om den har 3,5 mm anslutning. Och när du har de bästa högtalarna till din PC, ska du förstås också ha den bästa datorskärmen!

 

Vill du läsa tester av Bluray-spelare till hemmabioanläggningar, har vi förresten detta också.

 

Tips: Ska du inte köpa högtalare just nu, men vill hålla koll på vad som är bäst i framtiden? Fyll i rutan under den röda pilen! Då skickar vi ett kort mail när det sker uppdateringar på sajten. Smidigt och förstås helt gratis.

 

Tips 2: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har REA på ovanstående datorhögtalare. På så vis kan du göra ett riktigt fynd = de bästa PC-högtalarna till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!

 

Tips 3: Läs även testet om trådlösa högtalare här på Bäst i test Guiden.