Diskmaskin bäst i test.

Diskmaskin bäst i test 2020

Om du ska köpa diskmaskin och vill veta vilken diskmaskin som är bäst i test idag har du hittat helt rätt. I vårt diskmaskin test kommer du att få reda på vilka som vunnit Bäst i test under den senaste tiden i respektive kategori och se vad de svenska konsumenterna tycker om sina diskmaskiner. På så vis kan du enkelt köpa den bästa diskmaskinen och slippa jobbiga felköp som kostar både tid och pengar. 


I detta test har vi tagit fram den bästa standardbreda diskmaskinen bäst i test, den bästa smala diskmaskinen, den bästa bordsdiskmaskinen och den bästa integrerade diskmaskinen. Vi utgår som vanligt från våra ledord här på Bäst i test Guiden; Det ska vara en maskin som är pålitlig, effektiv och lätt att hitta i butikerna. Och - självklart - till ett bra pris! Med obegränsad plånbok, går det förstås att hitta ännu bättre diskmaskiner, men här riktar vi oss i första hand till konsumenter som vill ha det bästa, till en rimlig summa pengar.

 

InnehållsförteckningBästa diskmaskin 2020

Bäst i test standardbred diskmaskin

Bosch SMU46DW01S

Diskmaskin bäst i test Bosch SMU46DW01S
 • Betyg (A) diskresultat och torkresultat

 • Energianvändning A++

 • 100 % skydd mot vattenskador

Bästa smala diskmaskinen

Electrolux ESL4510LO

Diskmaskin bäst i test Electrolux ESL4510LO
 • Funktionen AirDry

 • AutoFlex-programmet

Bästa bänkdiskmaskinen

Electrolux ESF2400OW

Diskmaskin bäst i test Electrolux ESF2400OW
 • Kan snabbdiska på 20 min

 • Högt ljud

Bästa integrerade diskmaskinen

Bosch SMV68MX05E

Diskmaskin bäst i test Bosch SMV68MX05E
 • Energiklassning på A+++

 • Tyst diskmaskin

 • Torkar bra


Bästa diskmaskinen - så säger experterna i sina diskmaskinstest

Diskmaskiner i all ära, men är det inte mer miljövänligt att diska för hand? Nej, det är faktiskt inte det. En ny, energisnål diskmaskin är överlägsen när det gäller torkning, vatten- och energiförbrukning. Testresultaten visar att handdiskare använder fyra gånger så mycket vatten och nära 30 procent mer energi.


Och förutom att du är mer miljövänlig genom att använda en diskmaskin, får du också tid över till andra saker, som kanske är mer kreativa och spännande än att diska bort livet.


Det är inte så många experter som gör djupgående, relevanta och pålitliga diskmaskinstester. Ser vi till dem som ändå finns, framkommer det att många maskiner diskar rätt bra idag, men det som är utmaningen är torkningen. Det är svårt att få disken helt torr, speciellt plastredskap.

 

Diskmaskiner från Bosch och Siemens är ofta bäst när det gäller torkning eftersom de använder så kallade zeolitkulor i sina diskmaskiner. Zeolit är ett mineral som skapar värme när det kommer i kontakt med fukt, vilket i sin tur används för att värma upp disken.

 

På så vis blir disken torrare och det gör också att energiförbrukningen hålls nere, då det av naturliga orsaker finns mycket fukt i diskmaskinen att ta tillvara på. Zeolitkulorna finns i en sluten behållare i diskmaskinens botten, de håller hela maskinens livslängd och behöver aldrig bytas eller rengöras.

 

En annan utmaning idag är tidsåtgången. För att hålla energiförbrukningen på en så låg nivå som möjligt, kan det ta upp till 3 timmar för ett diskprogram att bli klart och vissa ekoprogram tar ännu längre tid. Fördelen med den långa disktiden är dock att disken ofta blir renare eftersom "blötläggning" är ett effektivt sätt att få bort intorkade matrester.

 

För att få reda på vilka diskmaskiner som är bäst enligt experterna, blickar vi först några år tillbaka i tiden och får en uppfattning om vilka tillverkare som lyckats bäst historiskt. Även här utmärker sig Bosch och Siemens på ett positivt sätt. De har ofta blivit bäst i test när det gäller diskmaskiner och framför allt är det Bosch SMU-serie och Siemens SN-serie som fått bra resultat och topplaceringar under 2010-talet.

 

Att de två tillverkarna går hand i hand är inte så konstigt, då de ingår i samma tyska koncern. Det som främst skiljer dem åt är därför design och prislapp, medan diskresultaten är väldigt lika. Bosch själva berättar gärna om sina utmärkelser i reklamen och på deras hemsida kan du se en bra sammanställning över aktuella testvinster från olika tidningar på just diskmaskiner.


Ser vi till de tillverkare som lyckats sämst i diskmaskinstesterna den senaste tiden, hittar vi bl.a. Whirlpool, Candy och Logik. Dessa tillverkare ska du alltså undvika, om du vill köpa en bra diskmaskin till ditt hem.


Tidningen Råd & Rön uppdaterade sitt diskmaskinstest i januari 2020. På denna lista finns 184 diskmaskiner där 5 Bosch-maskiner delar på förstaplatsen med 73 poäng vardera. Modellerna det handlar om är vår testvinnare SMU46CW01S samt SMU46CW02S, SMU46CI02S, SMU46CI01S, SMU46CB01S.

 

Tidningen Råd & Rön diskmaskinstest maj 2019. På listan med 150 diskmaskiner så delar 5(!) av dem på förstaplatsen med 73 poäng vardera. Alla modeller tillverkas av Bosch och det handlar om modellerna SMU46CB01S, SMU46CI01S, SMU46CI02S, SMU46CW01S och SMU46CW02S. De 20 bästa maskinerna kommer från Bosch, Electrolux, Miele och en kommer från Neff, som producerar de bästa diskmaskinerna enligt tidningen.


Och så här tycker konsumenterna

Våra vänner i Norge har ställt samman uppgifter från 35 000 konsumenter (!) under 2000-talet. Där har alla diskmaskinsägare kunnat rapportera in hur länge som deras diskmaskin höll, eventuella problem som de haft och hur nöjda de varit med köpet.

 

Bästa tillverkare i denna stora konsumentundersökning blev Bosch med 92 poäng av 100 (1599 diskmaskiner från Bosch utvärderades). På delad andraplats med 90 poäng kom Siemens och Miele (174 respektive 322 diskmaskiner undersöktes).

  

Standardbred diskmaskin bäst i test 2020

Låt oss presentera testvinnaren efter många lästa diskmaskinstester, utvärderingar från konsumenter och samtal med säljare i vitvaruhandeln. Diskmaskinen bäst i test just nu (standardbred) kommer från Bosch och modellen är SMU46DW01S.

Bästa standardbreda diskmaskinen just nu är diskmaskinen Bosch SMU46DW01S.


Bäst i test diskmaskin standardbred - Bosch SMU46DW01S


Se dagens aktuella pris

 

 

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 22 October 2020

 


Tidigare har vi haft Bosch SMU46CW01S som testvinnare.  Den vann bl.a. Råd & Röns diskmaskinstest där den hamnade på en delad förstaplats med 73 poäng. Men eftersom den har utgått har vi nu utsett dess efterträdare, Bosch SMU46DW01Still bäst i test


Den har plats för 13 kuvert och har fått  högsta betyg (A) både när det gäller diskresultat och torkresultat. Och när det kommer till energianvändning har den mycket låga A++ och förbrukar bara 0,920 kWh med 9,5 liter vatten per disk. Diskmaskinen är utrustad med ExtraDry som gör en extra noggrann torkning av svårtorkad disk. En annan smart funktion är HygienePlus som höjer temperaturen på sköljvattnet till 70 grader. Detta är bra ifall du bor i ett hushåll med allergier eller små barn. All info angående program, temperatur och återstående tid ser du via den användarvänliga displayen på framsidan.

 

Något som också är intressant med diskmaskiner, är att de håller tyst. (Och även tätt förstås, men detta klarar den av utmärkt med sitt AquaStop där Bosch garanterar att systemet ger 100 % skydd mot vattenskador – under maskinens hela livslängd). För att några små fingrar inte ska orsaka en olycka finns det en luckspärr samt funktionsspärr på displayen medan maskinen är igång. 


Detta är ju en maskin som, åtminstone i vissa hem, går flera timmar varje dag och det kan vara nog så irriterade att höra den stå och tugga timme efter timme. Den är väldigt flexibel eftersom du kan höja och sänka överkorgen för att skapa mer plats för stora tallrikar och fat. Diskmaskinen har även ett speciellt glasprogram på 40 grader som diskar och torkar glas mycket varsamt. 

 

Det kan därför vara värt att lägga ned några extra kronor på att få en tyst diskmaskin och speciellt viktigt är detta om du har ett kök med öppen planlösning. Även här är Bosch SMU46DW01S ett bra val, då den har en ljudnivå på mycket låga 46 dB.

 

Läs gärna mer om denna diskmaskin på Bosch hemsida.

 

Detta säger konsumenterna om diskmaskinen bäst i test

Här på Bäst i test Guiden lägger vi även stor vikt vid vad "vanliga användare" tycker, eftersom de har störst erfarenhet av att använda produkterna i vardagen. Och konsumenterna som redan köpt en diskmaskin i denna serie, är nöjda med sitt köp. Mycket nöjda!

 

Några återkommande kommentarer från konsumenterna är att diskmaskinen:

 • Är mycket tystgående
 • Har bra diskprogram (med VarioSpeed Plus, HygienePlus och ExtraDry)
 • Är enkel att använda
 • Rymmer mycket
 • Gör disken riktigt ren och torr

Flera summerar med orden: "Bästa diskmaskinen!"

 

Här kan du köpa diskmaskin bäst i test till lägst pris

Diskmaskinen köper du billigast på internet. Då ingår dessutom transport hem till dig så att du slipper besväret med att frakta hem diskmaskinen. Skönt, eftersom den väger hela 34 kilo. 

 

Planerar du att ta ett lån får du hos Advisa en kostnadsfri jämförelse från upp till 40 banker och långivare.


Smal diskmaskin bäst i test 2020

Hos en smal diskmaskin (45 cm bred) vill vi gärna att den ska vara så effektiv som möjligt eftersom du inte får plats med lika mycket disk i den. Möjlighet att disponera om i facken och ta ut bestickkorgen är alltid tacksamt. Men vi vill gärna se effektiva diskprogram som inte kräver alltför mycket energi eftersom diskmaskinen troligtvis kommer vara igång mer frekvent.


Vår testvinnare i kategorin smal diskmaskin kommer från erkända Electrolux och har presterat mycket bra i bl.a. Råd & Röns diskmaskinstest från 2020. 


Smal diskmaskin bäst i test. Den bästa smala diskmaskinen just nu kommer från erkända Electrolux. Med smarta funktioner och låg ström förbrukning passar den bäst för det lilla köket.

Bästa smala diskmaskinen - Electrolux ESL4510LO


Se dagens aktuella pris

 

 

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 22 October 2020

 


Electrolux ESL4510LO har en bredd på 45cm och passar det lilla köket. Välplanerad med plats för 9 kuvert, bestickhållare och 5 funktioner ser den till att diskandet flyter på i god takt trots mindre volym. 


Bland de 5 funktionerna är AirDry den mest populära. Denna funktion ser till att luckan öppnas och släpper in luft i slutet av varje disk. På så sätt undviks fula vattenmärken och din disk blir helt torr. Förutom AirDry finns det även AutoFlex-programmet som automatiskt känner av hur mycket disk som finns i maskinen och hur ren den är. På så sätt anpassas varje disk individuellt och strömförbrukningen hålls till minimum


Du kan även välja att skjuta upp maskinstarten i upp till 24h och programmera diskstarten till en tid som passar ditt schema bättre. Är det bråttom kan du alltid minska programtiden till hälften tack vare TimeManager-funktionen, så du alltid har ren disk när du behöver det. När du använder TimeManager-funktionen finns det dock en risk att disken inte torkar lika bra. 


Specifikationer:

 • Energiklass: A+
 • Ljudnivå: 47dB
 • Bredd: 45cm
 • Vikt: 32kg
 • Standard programtid: 245min
 • Anslutningseffekt: 1950W
 • Energiförbrukning/disk: 777Wh
 • Energiförbrukning/år: 222kWh


Diskmaskinen är enkel, stilren och alla knappar är dolda när luckan är stängd. Knapparna är tydliga tack vare LED-lampor och när disken är klar får du en tydlig ljus-indikation på golvet tack vare BeamOnFloor-funktionen. Inuti diskmaskinen finns det fällbara kopphyllor och tallriksstöd samt en bestickkorg. 


Är du orolig för läckage kan du känna dig säker med denna diskmaskin eftersom den är utrustad med AquaControl. Denna funktion skyddar diskmaskinen helt från läckage och det stärker även garantin för att den skall hålla längre.


Detta säger experterna

Råd & Rön, 2020: Testade ESL4510LO och gav den 57 poäng vilket ger den en tredjeplats bland de smala diskmaskinerna. Den presterade allra bäst i kategorierna torkning och kvalitetsintryck. Bäst i Råd & Röns test blev Bosch SPV69T80EU.


Detta säger konsumenterna

Som alltid här på Bäst i test Guiden är vi väldigt intresserade av att veta vad användarna tycker, det är ju trots allt dessa som oftast har bäst erfarenhet av en produkt. Här kommer några exempel på vad användarna tycker om diskmaskinen från Electrolux:


"Köpte den för 3 veckor sedan. Mycket nöjd med tanke på priset."


"Är väldigt nöjd med denna. Funktionen att den öppnar luckan efter avslutad diskning är kanon då disken lufttorkas mycket snabbare." 


"Jag köpte den för en månad sedan och den fungerar fortfarande :-). Den är helt ok. Speciellt förtjust blev jag i den röda ljuspricken på golvet under maskinen, som indikerar att den är igång och som skiftar till blå när disken är klar. Dessutom stänger den av sig själv, en bra funktion. Har inte testat all funktioner än men disken blir ren och så länge den blir det är jag nöjd. Kan rekommendera den." 


"Jag köpte den för att jag hade föregångaren innan, samt hyggligt pris."


"Diskmaskinen är bra. Diskar bra. Funktionerna bra. Enda minuset är att luckan vill "flyga" upp när man inte har något som tynger ner den vid t.ex. i plockning av ny disk. Det röda ljuset som lyser på golvet är en smart idé." 


"Jag köpte den för ca två månader jag är jättenöjd." 


"Testkörd i två veckor och funkar toppen. Jättebra att den öppnar och stänger av sig efter genomförd disk."


Här köper du den bästa smala diskmaskinen till lägst pris

Diskmaskinen köper du billigast på internet. Då ingår dessutom transport hem till dig så att du slipper besväret med att frakta hem diskmaskinen. Skönt, eftersom den väger hela 32 kilo.


Whiteaway erbjuder diskmaskinen just nu för 4499 kr. Frakten ingår även i priset.

4499 kr är det lägsta priset just nu för Electrolux ESL4510LO!

Hemmy.se säljer diskmaskinen för 7004 kr när du klickar här! Frakten ingår i priset.

CDON.COM säljer bästa diskmaskinen just nu för 7004 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

Bänkdiskmaskin bäst i test 2020

Är det snålt om plats i ditt kök är en bänkdiskmaskin det allra bästa valet. De är små och kompakta men ger dig möjligheten att snabbt få undan disk utan jobbigt handarbete. Denna vinnare kommer, likt vår smala diskmaskin, också från uppskattade Electrolux.

Bänkdiskmaskin bäst i test. Detta är den bästa bänkdiskmaskinen just nu.

Bästa bänkdiskmaskinen - Electrolux ESF2400OW


Se dagens aktuella pris

 

 

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 22 October 2020

 


Electrolux ESF2400OW är en kompakt bänkdiskmaskin som har plats för 6 kuvert. Diskmaskinen är 43cm hög och 55cm bred och går därmed att integrera i en kökshylla. Med nedfällningsbara kopp- och tallriksställ kan diskmaskinen få plats med kastruller och stekpannor. 


Bänkdiskmaskinen erbjuder en rad smarta funktioner. Exempelvis känner diskmaskinen automatiskt av hur mycket smutsig disk som har lastats. Den anpassar därefter programtid och temperatur för maximal effektivitet. 


När det kommer till programmen har ESF2400OW sex stycken. Det mest populära, Partyprogrammet, gör din disk ren på endast 20 minuter. Dock blir inte torkningsresultatet detsamma som med Eco-, Glas- eller intensivprogrammet. Om du inte vill sätta igång en disk vid ett tillfälle kan du starta disken upp till 24 timmar senare. Du programmerar då in en tid som passar dig bättre. Detta är särskilt tacksamt eftersom den har en lite högre ljudvolym än andra diskmaskiner och du då kan schemalägga så den sätts när du inte är hemma.


På displayen på framsidan kan du se återstående programtid, fördröjd start och eventuell servicekod. Du får också en notis när det är dags att fylla på sköljmedel och salt för att diskmaskinen ska hållas i bästa möjliga skick.


Specifikationer:

 • Energiklass: A+
 • Ljudnivå: 50dB
 • Bredd: 55cm
 • Höjd: 43cm
 • Vikt: 21kg
 • Standard programtid: 150min
 • Anslutningseffekt: 1180W
 • Energiförbrukning/disk: 610Wh
 • Energiförbrukning/år: 174kWh


Electrolux ESF2400OW är en bra hjälpreda i köket som samtidigt är snäll mot miljön och din plånbok. Förutom små nackdelar som lite högre ljudnivå än andra diskmaskiner och en display som kan ta lite tid att lära sig är det en fin diskmaskin som ger dig mer tid åt annat samtidigt som du slipper handdiskandet. 


Detta säger konsumenterna

Som alltid här på Bäst i test Guiden är vi väldigt intresserade av att veta vad användarna tycker, det är ju trots allt dessa som oftast har bäst erfarenhet av en produkt. Här kommer några exempel på vad användarna tycker om bänkdiskmaskinen:


"Välbeprövat koncept något uppdaterad från tidigare modeller. Pipljud och display drar ner betyg något. Borde vara rätt enkelt att göra något bättre design på det. Bra program, låter inte för mycket och fördröjd start är kanon. Bättre lösning för slangen i diskhon hade varit önskvärt i alla fall som tillbehör. Bra men inte premium bra." 


"Ganska bra diskmaskin och bra program att välja. Dock så torkar inte disken så snabbt utan man får vänta länge och torka med diskahanddukten. Dock kunde diskmaskinen vara lite mindre i bredden med tanke på att få plats i bänken."


"Jag köpte den här bänkdiskmaskinen eftersom jag inte har plats för en större. Den gick in i ett skåp under diskbänken och den fungerar perfekt, precis lika bra som en större maskin."


"Mycket tystare än tröskverket vi hade innan, men tallriksställen är lite bökiga, och det är ganska få glas/mugg-platser. Även kortprogrammet diskar rent!"


"Jag är nöjd med mitt val av diskmaskin. Den diskar tyst och rent. Den var lite för stor för min diskbänk men jag är älskar den ändå"


"Denna maskin är bra, den är ovanligt tystgående, när den är klar piper den i ca 30 sekunder. Har en bra och tydlig display."


"Har använt denna nu i ett halvår och det var bästa köpet på länge! Bra valmöjligheter kring olika program och enkel att installera."


"Jag är jätte nöjd med mitt köp av diskmaskin har testa alla funktioner och är nöjd"


"Helt okej. Diskar rent. Enda minus är att den hörs mycket."


Här köper du den bästa bänkdiskmaskinen till lägst pris

Diskmaskinen köper du billigast på internet. Då ingår dessutom transport hem till dig så att du slipper besväret med att frakta hem diskmaskinen. Skönt, eftersom den väger 21 kilo.  

Integrerad diskmaskin bäst i test 2020

Vill du hellre ha en helintegrerad diskmaskin som snyggt smälter ihop med resten av köket? Här har vi tagit fram den bästa integrerade diskmaskin som är bäst i test just nu. Den kommer från välrenommerade Bosch och har presterat väl i tester från både Råd & Rön och Danska Taenk

  

Detta är den bästa helintegrerade diskmaskinen just nu som vunnit bäst i test! Vår testvinnare kommer från Bosch.

Integrerad diskmaskin bäst i test - Bosch SMV68MX05E


Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 22 October 2020


Denna helintegrerade diskmaskin från Bosch som kan byggas in i ditt kök så att dess framsida passar med resten av köket. På så sätt får du en snyggare finish i ditt kök. Men, det är inte bara dess förutsättningar för design som gör detta till en bra diskmaskin. 


Bosch SMV68MX05E har en energiklassning på A+++ och tillhör därmed den bästa klassen som finns. Dess energiförbrukning ligger på; ca 236kWh per år och 830Wh per disk.  


Diskmaskinen är otroligt tyst och når i genomsnitt endast upp till 42dB. Du behöver därför inte oroa dig för att störas av oljud från diskmaskinen, även om den körs under natten.


Den har kapacitet för 14 kuvert och tiden för dess standardprogram är 195 min. Är du stressad och måste få undan disk kvickt finns det ett effektivt snabbprogram. Disken blir fortfarande lika ren när den körs på snabbprogrammet men tyvärr får den inte samma torkningsresultat. 


Bland diskmaskinens program hittar vi: 

 • HygienPlus - säkerställer att det inte finns några bakterier kvar efter disk.  
 • IntensivZon - högre spoltryck och värme för exempelvis grytor och pannor.
 • PerfectDry - torkar disken fullständigt så du slipper använda kökshandduken. 
 • AquaStop - skyddar mot vattenläckor.
 • TimeLight - visar programstatus och återstående tid nere på golvet framför diskmaskinen.


Om du inte orkar krångla och läsa om de olika programmen så finns det även ett auto-program som känner av hur mycket disk som är placerad i maskinen. Auto-programmet anpassar sedan vattenstyrka, temperatur och tid för allra bästa resultat. 


Detta tycker konsumenterna

"Diskmaskinen diskar otroligt tyst. Mycket nöjd med diskresultatet."


"Jag är väldigt nöjd med denna diskmaskin. Den diskar rent och tyst. Och har man bråttom så finns det program för det. Smidigt med TimeLight också så man ser hur mycket tid som är kvar på programmet."


"Tyst, snabb, effektiv och har all utrustning vi behöver. Att den dessutom har A+++ är superbra! Vi har goda erfarenheter av Bosch vitvaror sedan tidigare, mycket nöjda även denna gång!"


"Köpte den för att ersätta en tidigare diskmaskin av ett annat märke. Skillnaden var mycket stor. Boschmaskinen är tyst och genomtänkt i all sina detaljer. Riktig kvalitetsprodukt."


"Rymlig diskmaskin med bra funktioner."


"Tyst, ren disk och bra torkfunktion."


Detta säger experterna

Råd & Rön, 2020: Rankar Bosch SMV68MX05E som den tredje bästa helintegrerade diskmaskinen i deras test. I Råd & Röns test fick den allra bäst resultat i kategorierna; diskning och miljö. 


Danska Taenk, 2020: Är mycket positiva till Bosch SMV68MX05E och dess resultat efter avslutad disk. De gillar även hur vältorkad disken är när den kommer ut ur maskinen. 


Här köper du den bästa integrerade diskmaskinen till lägst pris

CDON.COM säljer bästa diskmaskinen just nu för 9168 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

9168 kr är det lägsta priset just nu för Bosch SMV68MX05E!

ComputerSalg säljer bästa diskmaskinen för 9168 kr. Frakten hem till dig är inkluderad i priset.
Kampanjpriser hos Tretti, eNemo och WhiteAway

TIPS: Just nu är det REA hos flera vitvaruhandlare som erbjuder upp till 50 % rabatt! Tänker du köpa nya vitvaror är det därför smart att först kolla igenom deras utbud, för att se vad som passar dig.


De erbjudanden som är aktuella idag är:

 

 • Tretti har 20 % rabatt på dessa vitvaror när du anger rabattkoden TR20 i kassan.
 • WhiteAway ger dig upp till 50% rabatt på dessa vitvaror.
 • eNemo ger dig upp till 50% rabatt på dessa vitvaror.


Kom ihåg att skriva in rabattkoden i kassan hot Tretti innan du betalar och lycka till med dina inköp!
Sammanfattning

Efter att du läst vårt test om den bästa diskmaskinen önskar vi att vi kunnat guida dig till ett klokt val så du undviker fallgroparna och kan köpa den diskmaskin som passar dig och dina behov bäst.


Testvinnare - Bästa DiskmaskinPS: Till dig som fortfarande är tveksam

Just nu erbjuder Bosch dig att testa SMU46DW01S  hemma hos dig under 100 dagar - riskfritt. Är du inte nöjd, får du nämligen pengarna tillbaka. Så enkelt är det! Läs om Bosch 100% nöjd garanti här!

 

Prova diskmaskinen hemma i 100 dagar

 

 

Den bästa diskmaskinen ger dig det bästa diskresultatet


Den bästa diskmaskinen ger dig det bästa diskresultatet.


Önskar du låna pengar till diskmaskinköpet, har vi även tips på banklån. Och om du behöver ytterligare en hjälpreda i köket, kan en bra matberedare vara en god idé att införskaffa.

 

Ska du köpa strykjärn eller vill veta vilken som är den bästa tvättmaskinen? Kanske är du intresserad av att veta vilken torktumlare som är bäst i test eller vill se test på kylskåp? Vi har sammanställningar även på det!

 

 

Tips: Du som är med  i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har REA på ovanstående diskmaskin. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd; Den bästa diskmaskinen till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig i fortsättningen.


Vanliga frågor och svar

 • 🟢 Hur kan ett eko-program dra mindre ström som pågår längre än ett normalprogram?
  I eko-programmet ligger disken i blöt under långa tider vilket inte medför en energiförsörjning. Det är bara då diskmaskinen "jobbar" som den drar energi.
 • 🟢 Det luktar illa från maskinen, vad ska jag göra?
  Många glömmer att frekvent rengöra filtret i diskmaskinen. Håll filtret rent så bör det inte lukta illa. Diskmaskinstabletterna av idag ska bidra med att det doftar gott i maskinen om filtret är rent.
 • 🟢 Vad är standardkuvert för något?
  Diskmaskinens kapacitet beräknas i antalet kuvert, standardkuvert (ett standardkuvert är 1 platt tallrik, 1 sopptallrik, 1 dessertassiett, 1 kopp med fat, 1 glas, 1 uppsättning bestick).
 • 🟢 Vilka diskmaskiner är bäst i test just nu?
  Vinnarna är per kategori; Standardbred diskmaskin Bosch SMU46DW01S, smal diskmaskin Electrolux ESL4510LO, bänkdiskmaskin Electrolux ESF2400OW och helintegrerad diskmaskin Bosch SMV68MX05E.


Philip Andrén

Bäst i test: Diskmaskin

Testet skrevs och uppdaterades senast

Läs även: