elgräsklippare bäst i test

Bäst i test elgräsklippare 2020

Vill du veta vilken batteridriven elgräsklippare som är bäst i test 2020? Då har du kommit helt rätt!

 

Som vanligt här på Bäst i test Guiden har vi pratat med både experter och konsumenter för att få ett så bra svar på frågan som möjligt, allt för att du ska kunna göra ett så klokt köp som möjligt.

 

Jag vet redan allt jag vill veta - visa mig den bästa elgräsklipparen NU!

 

Om du tillhör en av dem som köpte en elgräsklippare för ca 10 år sedan är sannolikheten stor att du tyckte att gräsklippning var något riktigt jobbigt. Visst blev gräset fint klippt men du var hela tiden tvungen att parera gräsklipparen med sladden som väldigt lätt klipptes av. Dagens räddning är den batteridrivna elgräsklippare. De batteridrivna gräsklipparna har funnits i ett par år och denna gräsklippare tar genast bort alla sladdproblem samtidigt som du slipper köpa bensin till din gräsklippare. Och viktigast av allt, elgräsklipparen är inte en miljöbov som de bensindrivna. Läs vårt test om den bästa, sladdlösa, batteridrivna elgräsklipparen här nedan!


 

Därför ska du ha en sladdlös batteridriven elgräsklippare

  • Eliminera miljöboven - förbränningsmotorerna i bensindrivna gräsklippare är riktiga miljöbovar även om du använder miljöbränsle.
  • Slipp den krångliga sladden - förutom att det är farligt att klippa av sladden så kommer klippningen ta mycket mindre tid när du slipper parera den jobbiga sladden!
  • Ljudet - den batteridrivna elgräsklipparen låter betydligt mindre än en bensindriven.


Bästa elgräsklipparen 2020

Efter att ha läst tester, pratat med experter och sett vad konsumenterna säger så har vi plockat fram en batteridriven testvinnare för er. Vår vinnare har varit med i gamet ett tag och är ingen mindre än Gardena PowerMax Li-40/32.

 

Utöver testvinnaren finns det andra tillverkare som säljer batteridrivna gräsklippare som håller god kvalitet, t.ex. Ryobi, Bosch och Husqvarna


Bästa elgräsklipparen just nu - Gardena PowerMax Li-40/32

Bästa elgräsklipparen just nu - Gardena PowerMax Li-40/32

(Klicka på bilden för att få mer information om bästa priset på produkten)


Se dagens aktuella pris

 

 

Här köper du testvinnaren:

Aktuella butikspriser per den 22 October 2020

 


Gardena PowerMax är en sladdlös, batteridriven, elgräsklippare. Den är välbygd och användarvänlig. Handtaget kan fällas ihop för att gräsklipparen ska ta mindre plats. Den är komfortabel och lättmanövrerbar.

 

PowerMax Li-40/32 levererar bra resultat och ger en jämn klippning, både i högt och kort gräs. Även om gräset är lite blött så kommer du ändå se fint resultat på klippningen. 

 

Dess blad är 32 cm långt och dess höjd som går att ställa in i 10 olika lägen som går från 20mm till 60mm. Givetvis kommer en uppsamlare med vars volym är 30L. 

 

Dess batteri har en genomsnittligt drifttid på ca 30-40 minuter beroende på hur högt gräset här. Skulle du få slut på batteri mitt under användningen så kan det laddas upp igen till 80% styrka på mindre än 1 h - perfekt för en välförtjänt kaffepaus! Litriumjonbatteriet är enkelt att underhålla och byta ut. På en LED-display kan du se batteriets status. 

 

PowerMax Li-40/32 väger 9,1 kg. Gräsklipparen kommer delvis demonterad men det medföljer tydliga instruktioner om hur den sätts ihop så det skall ej vara något problem. Skulle det vara otydligt finns det en video som visar hur det går till.

 

Ljudnivån för gräsklipparen ligger på 82dB vilket är lågt då det inte är ovanligt att gräsklippare går över 90 dB. Läs mer på Gardenas hemsida


Nackdelarna med denna gräsklipparen då? De vill vi ju också veta! Det vi kan se är att gräsklipparen presterar något sämre när det gäller att klippa på ojämn mark samt i sluttningar då resultatet blir ojämnt. 

 

Så säger experterna 

Råd & Rön, 2018: gav Gardena PowerMax Li-40/32 68 poäng vilket gav den en välförtjänt 4:e plats. Den presterade bra i delmomenten; klippförmåga, hinder och svårigheter samt hanterbarhet. Vinnare i Råd & Röns test blev vår premiumvinnare Bosch Rotak 43 Li

 

Så säger konsumenterna

Som alltid här på Bäst i test Guiden tar vi även reda på vad konsumenterna tycker om sin produkt, här kommer några exempel;


"Jag är mycket nöjd med Gardena PowerMax Li-40/32. Gräsklipparen är lätt och manövrerbar, jag behöver inte mer för min 130 kvm gräsmatta." 


"Gräsklipparen kan hantera högt gräs och skär rakt igenom. Är gräset högt använder jag inte en uppsamlingskorg."


"Jag kämpade mig igenom vår lilla trädgård med en handklippare i åratal eftersom jag trodde att en gräsklippare inte skulle vara värt det i en så liten trädgård. Då handklipparens blad blev mer slitna så köpte jag en Gardena. Och jag undrar verkligen varför jag inte gjorde det tidigare." 


"Fungerar mycket bra men pågrund av den smala skärbredden skulle jag rekommendera den för mindre tomter. Har du en större tomt behöver du en gräsklippare med större skärbredd!" 

 

Här köper du elgräsklipparen till bästa pris

Planerar du att ta ett lån får du hos Advisa en kostnadsfri jämförelse från upp till 40 banker och långivare.


Bästa premium el-gräsklippare 2020

Efter att ha läst tester, pratat med experter och sett vad konsumenterna säger så har vi plockat fram en batteridriven testvinnare för er. Vår vinnare har varit med i gamet ett tag och är ingen mindre än Bosch Rotak 43.

 

Utöver testvinnaren finns det andra tillverkare som säljer batteridrivna gräsklippare som håller god kvalitet, t.ex. Ryobi, Stiga och Husqvarna


Test elgräsklippare - Bosch Rotak 43

Bästa elgräsklipparen just nu - Bosch Rotak 43

(Klicka på bilden för att få mer information om bästa priset på produkten)


Se dagens aktuella pris

 

 

Här köper du testvinnaren:

Aktuella butikspriser per den 22 October 2020

 


Bosch Rotak 43 Li är en sladdlös, batteridriven, elgräsklippare, som har blivit väldigt populär de senaste åren. Testvinnare hos Gör det själv och Råd o Rön är bara några av dess bedrifter.

 

Bosch är ett märke som ofta förknippas med kvalitet och pålitlighet. Det är precis samma sak med denna gräsklippare. Den är välbygd och väldigt användarvänlig. Handtaget kan fällas ihop för att gräsklipparen ska ta mindre plats. Den är komfortabel och kommer med ErgoFlex som gör att den passar både höger- och vänsterhänta lika bra.

 

Rotak 43 Li har väldigt bra prestanda och ger en jämn klippning, både i högt och kort gräs, då den är utrustad med en smart processor som håller konstant fart på 3600rpm för bladen.

 

Dess blad är 43 cm långt och det går att ställa in dess höjd som går att ställa in i 10 olika lägen som går från 20mm till 70mm. Gräsuppsamlarens volym är 50L så att de med större gräsmattor inte ska behöva tömma stup i kvarten. Den är även utrustad med utökade gräskammar vilket betyder att du inte behöver gå med trimmer lika ofta.

 

Dess batteri har en genomsnittligt drifttid på ca 30-40 minuter beroende på hur högt gräset här. Skulle du få slut på batteri mitt under användningen så kan det laddas upp igen till 80% styrka på mindre än 1 h - perfekt för en välförtjänt kaffepaus! Om du stänger av gräsklipparen så kommer battieriet inte dräneras utan behålla sin styrka den hade precis innan avstängning.

 

Rotak 43 Li väger 13,1 kg vilket är lätt för gräsklippare. Dess hjul banar även vägen för bra manövrerbarhet i trädgården. Gräsklipparen kommer delvis demonterad men det medföljer tydliga instruktioner om hur den sätts ihop så det skall ej vara något problem. Skulle det vara otydligt finns det en video som visar hur det går till.

 

Ljudnivån för gräsklipparen ligger på 66dB vilket är väldigt lågt för en gräsklippare då det inte är ovanligt att gräsklippare går över 90 dB. Läs mer på Boschs hemsida

 

Så säger experterna 

Råd o Rön, 2018, testade 77 gräsklippare i ett stort test. De ger Bosch Rotak 43 Li 80 poäng vilket ger den förstaplatsen. Andra gräsklippare i testet kommer från bl.a. John Deere, Gardena, Stiga och Husqvarna.

 

T3.com, 2019, gav Bosch Rotak 43 Li en sjätteplats i deras test. De dubbar den till "Den bästa sladdlösa gräsklipparen" och tycker om dess komfortabla handtag, att den är lätt att manövrera samt dess utökade gräskammar som även klipper till kanter. De gillar inte att den är relativt dyr samt dess batteritid på 30-40 minuter.

 

goodhousekeeping.com, 2015, gillade Bosch Rotak 43 Li och gav den 77 av 100 poäng. Även de gillar det komfortabla handtaget och att det går att fälla ihop för mer plats. De gillar även gräsklipparens användarvänlighet, byggkvalitet, goda resultat i både högt och kort gräs samt dess stora gräsuppsamlare på 50L. De gillade inte att vissa delar av testgräsmattan de gjorde testet på blev, istället för trimmat, platt.

 

lawnmowerhut.com, 2019, testade Bosch Rotak 43 Li och gillar att den är välbygd, intuitiv att använda samt att den är snabb, tyst och kraftfull. De gillar inte att den känns bräcklig men de menar att det är för att gräsklipparen ska väga så lite som möjligt.

 

easylawnmowing, 2019, gillade Bosch Rotak 43 Li och gav den 5 av 5 stjärnor!

 

Aftonbladet, 2017, testade 7 batteridrivna gräsklippare. Vinnaren i detta test blev Ryobi OLM1841H som även har presterat bra i andra tester.

 

Hus o Hem, 2014, testade 8 batteridrivna gräsklippare där Bosch Rotak 43 Li presterade allra bäst och kammade hem 4/5 poäng! Om gräsklipparen sa de: "Låg vikt, rullar enkelt och klipper bra". De tyckte det var ett stort plus att det finns plats för ett extra batteri.

 

Så säger konsumenterna

Som alltid här på Bäst i test Guiden tar vi även reda på vad konsumenterna tycker om sin produkt, här kommer några exempel;


"Mycket nöjd med mitt köp. Den är enkel att använda och klipper mycket bra. Ibland blir den lite seg när det är väldigt tjockt och högt gräs men det går ändå bra till slut. Rekommenderar verkligen!", "Detta är en fantastisk sladdlös gräsklippare. Låg vikt, välfungerande och enkel att manövrera. Dess batteritid räcker gott och väl för att jag ska lyckas klippa hela gräsmattan som är 200kvadratmeter utan att behöva ladda emellan", "Denna gräsklipparen har aldrig svikit mig, men tyvärr är kraften i batteriet sämre nu 4 år efter köpet".

 

Här köper du elgräsklipparen till bästa pris

Planerar du att ta ett lån får du hos Advisa en kostnadsfri jämförelse från upp till 37 banker och långivare.


Prisjakt listar elgräsklipparen från 6160 kr.

6160 kr är det lägsta priset just nu för Bosch Rotak 43 Li Ergoflex!

Tips 1: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har REA på ovanstående elgräsklippare. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa elgräsklipparen till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!