Eltandborste bäst i test, den bästa eltandborsten just nu!

Eltandborste test 

Ska du köpa eltandborste och vill veta veta vilken eltandborste som har vunnit bäst i test? Då har du kommit helt rätt. Vi har läst alla aktuella experters eltandborste test, pratat med både experter och konsumenter, allt för att du ska kunna göra ett så klokt val som möjligt. 


I detta eltandborste test har vi tagit fram en "eltandborste bäst i test" och en lite billigare "mest prisvärda eltandborste".

 


InnehållsförteckningBästa eltandborsten 2020

Eltandborste bäst i test

Philips Sonicare DiamondClean

El-tandborste bäst i test Philips Sonicare DiamondClean
 • 31.000 rörelser per minut

 • Whitening - polerar dina tänder

 • Inbyggd timer

 • Lång batteritid

 • Lite dyr

Prisvärd eltandborste

Oral-B 2000

El-tandborste bäst i test Oral-B 2000
 • Bra pris

 • Bra standard-eltandborste

 • Fullt batteri håller ca 1 vecka

 • Få extra funktioner


Därför ska du ha en eltandborste

Att borsta tänderna är grunden för att ta väl hand om dina tänder och munhygien generellt. Både manuella- och el-tandborstar är effektiva medel för att ta bort plack som skapar förfall och sjukdomar. Det finns fördelar med båda två men med en elektrisk tandborste så slipper du arbeta så hårt för att upprätthålla bra munhygien. 


Fördelen med el-tandborstar är att de vibrerar och roterar för att få bort plack. Vibrationerna i tandborsten gör borstningen väldigt effektiv och sätter igång salivet, som hjälper till att rengöra. Det finns två typer av el-tandborstar, roterande och soniska. Det råder lite debatt kring vilken som är bättre än den andra men vad tandläkare världen över enas om är att el-tandborstar är bättre än manuella. 


En annan fördel med el-tandborstar är att de idag är väldigt smarta. T.ex. så finns det en rad modeller som håller koll på den rekommenderade borstnings-tiden på 2 minuter. Nya el-tandborstar påminner dig därför när tiden är över samt när det är dags att byta sida i munnen efter ca 30 sekunder. 


 Eltandborste bäst i test 2020

Efter att ha läst tester, pratat med experter och självklart undersökt vad konsumenterna säger så blir valet enkelt. Den bästa eltandborsten 2020 kommer från erkända Philips och heter Sonicare DiamondClean. 


bästa eltandborsten just nu

Bästa eltandborste just nu - Philips Sonicare DiamondClean

(Klicka på bilden för mer information om lägsta pris just nu)Se dagens aktuella pris

 

 

Här köper du testvinnaren:

Aktuella butikspriser per den 22 October 2020

 


Philips eltandborste har imponerat tandborstvärlden med sin Sonicare-serie. Dessa tandborstar är "soniska" (vibrerar) och gör ca 31.000 rörelser per minut, vilket sätter igång salivproduktionen. 


DiamondClean är enkel att använda, framförallt för att den bara har en enda knapp. Tandborsten sätts igång med ett tryck, sedan kan du trycka igen för att enkelt bläddra mellan de olika inställningarna. Där kan du "skräddarsy" din borstning efter vad du känner för; 


 • Whitening - polerar dina tänder och gör dem vitare
 • Sensitive - en mjuk skonsam rengöring (bra för dig med känsligt tandkött)
 • Gum care - håller tandköttet friskt genom att lägga in en minuts mild rengöring i slutet med en vanlig borste
 • Deep clean - en intensiv rengöring på 3 minuter


Har du aldrig haft en eltandborste innan är DiamondClean något för dig. Den kommer nämligen de första 14 borstningarna gradvis öka effekten. På så sätt hinner du vänja dig vid eltandborsten innan den går på full styrka. 


DiamondClean har en inbyggd timer som  var 30:e sekund signalerar att det är dags att byta sida. Efter 2 minuter stängs tandborsten automatiskt av, om du inte har valt ett längre borstprogram, exempelvis “deep clean”


Tandborsten laddas med via ett litet medföljande glas som du ställer tandborsten i. Det följer även med en vanlig USB-laddare. Batteriet håller i ca 3 veckor om du håller dig till 2 borstningar per dag. 


Tandborsten är utformad för att du ska lättare komma åt längre bak i munnen. De medföljande tillbehören är 1 AdaptiveClean-borste. Den är skonsam mot tänderna och har strån som enkelt tar sig mellan och runt dina tänder. När du har slitit ned borsten kan du köpa nya, dock är de rätt dyra - ca 400 kr för ett paket om 4. Vid genomsnittligt bruk tar det ca 3 månader för en borste att slitas ut. 


Du får även med ett snyggt reseetui som också fungerar som laddare. 


Tandborsten finns i svart, vitt och guld. Garantin från Philips gäller i 2 år. 


Här kan du se en video som visar hur Philips eltandborste fungerar. Detta säger experterna om Philips eltandborste

T3 dubbade Sonicare DiamondClean som sin testvinnare. T3 tyckte att Philips eltandborste gav en utmärkt rengöring och att den ser bra ut. I testet var 8 eltandborstar med, bl.a. Oral-B Genius 9000, som slutade på en andraplats med anledning att den tillhörande appen var "oanvändbar".


Trustedreviews testade Sonicare DiamondClean och gav den 4,5 stjärnor av 5. De gillade att den är en väldigt tyst eltandborste, har flera borstningslägen och att det medföljer ett bra reseskal till tandborsten. De avslutar sitt test med att säga att eltandborsten har "utmärkt rengöringsprestanda till fyndpris". 


Tek.no utsåg Philips Sonicare DiamondClean till "Bäst i test" i deras test med eltandborstar. De gillar att Philips eltandborste tar bort plack mycket effektivt, har bra batteritid, är en tyst eltandborste, levereras med reseladdare och medföljande kit samt att den har en hög pulseringsfrekvens. 


Aftonbladet gav Sonicare DiamondClean 5 plus i totaltbetyg. I sitt test skriver de att Philips har tagit upp kampen mot Oral-B på allvar och att DiamondClean är ikapp och förbi på den del områden. Vinnare i deras test blev Oral-B genius 1010s


Expressen utsåg Philips Sonicare DiamondClean Smart till deras testvinnare. Det är samma eltandborste förutom att Smart-versionen har en tillhörande app som kartlägger borstningen i din mun - i realtid! Dock så är denna modellen drygt 1000kr dyrare än den vanliga DiamondClean (vår testvinnare). 


Smartson har låtit sina testpiloter testa Philips Sonicare DiamondClean. Efter testet valde 98% av 52 testpiloter att rekommendera Philips eltandborste till en vän. 


The Telegraph testade 5 eltandborstar och en eltandborste för barn. Vinnare i deras test blev Philips Sonicare DiamondClean med motivationen att den är mångsidig och snygg. Detta säger konsumenterna om Philips eltandborste

Som alltid här på Bäst i test Guiden tar vi även reda på vad konsumenterna tycker om sin produkt, här kommer några exempel;


"Bästa eltandborsten jag någonsin har använt! Tänderna känns riktigt rena, batteritiden är väldigt bra och jag har fått mindre tandsten." 


"Fick möjligheten att prova denna tandborste och jag är väldigt nöjd. Skulle aldrig gå tillbaka till en "vanlig" tandborste numera. Huvudet på eltandborsten vibrerar istället för att rotera vilket känns fräscht. Bra!" 


"Köpte den här eltandborsten på kampanj för 900 kr. En helt fantastiskt produkt som gör sitt jobb över förväntan."


"Bra eltandborste som är smidig att ladda i tandborstglaset eller att tamed i laddningsresväskan som följer med". 


"Haft den i ca 1 månad nu, måste verkligen säga att jag är positivt förvånad över hur bra den fungerar, laddningen är smidig både i resefodralet samt i laddningsplattan som medföljer, kanske lite väl stor laddningsplatta." 


"Jag är mycket nöjd med den här tandborsten. När man kört 4x30 sekunder så känns munnen superren! Extra plus för resefodralet som också fungerar som laddare." 


"Absolut bästa eltandborsten jag någonsin ägt (och dyraste). Men man fattar efter en tandborstning att den var värd sina pengar. Känner mig helt sandbästrad i käften, fast på ett härligt sätt. Stark köpsignal på denna. (Väldigt snygg också - laddstationen är också väldans snygg." 


Finns det några nackdelar med denna eltandborste?

Överlag så är recensionerna för eltandborsten positiva men det finns ett par konsumenter som har klagat på tandborstens hållbarhet. T.ex. så finns det några fall där tandborsten inte har fungerat efter att den har tappats i golv. Utöver detta så är det mest priset som det klagas på - framförallt på de nya borsthuvudena som kostar 299kr för 4 st. Detta kan verka som väldigt dyrt men ett borsthuve ska, enligt Philips själva, räcka upp till 3 månader eftersom borsthuvudet enbart vibrerar och inte roterar.


Här köper du bästa eltandborsten till lägst pris

Hos NetOnNet kan du köpa el-tandborsten bäst i test för bara 1585 kr. Frakten är inkluderad i priset.

1585 kr är det lägsta priset just nu för Philips Sonicare DiamondClean!

Hos Webhallen köper du bäst-i-test-vinnaren för 1585 kr. Frakten ingår även i priset.

Hos Coolshop kan du köpa el-tandborsten för 1585 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.

MediaMarkt säljer bästa el-tandborsten just nu för bara 1590 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

Proshop säljer den för 1685 kr. Frakten ingår i priset.

Tretti.se säljer el-tandborsten bäst i test för 1819 kr. Frakten hem till dig ingår också i priset.

Whiteaway erbjuder el-tandborsten just nu för 1819 kr. Frakten ingår även i priset.
Den mest prisvärda eltandborsten

Eftersom vår testvinnare har något högre pris så har vi också tagit fram ett billigare alternativ. Det är ingen mindre än Oral-B Pro 2000, en eltandborste som håller mycket god kvalitet och hjälper dig hålla dina tänder rena och fria från plack och andra orenheter. Läs tester här nedan! 

prisvärd eltandborsteDen mest prisvärda eltandborsten - Oral-B Pro 2000

(Klicka på bilden för att få information om det lägsta priset just nu)


Se dagens aktuella pris

 

 

Här köper du testvinnaren:

Aktuella butikspriser per den 22 October 2020

 


Oral-B Pro 2000 är en roterande bra eltandborste som har presterat väl i erkända experttester och får även höga betyg av konsumenterna. Den har två inställningar - “daily clean” och “gum care”. Likt vår testvinnare säger tandborsten till var 30:e sekund för att signalera att det är dags att byta sida i munnen. Oral-Bs tandborste gör detta genom att ändra rotation. Tack vare detta glömmer du aldrig att borsta i 2 hela minuter. 


Med ett unikt runt borsthuvud gör den allt jobb åt dig medan du flyttar runt borsten. Med programmet “daily clean” tar eltandborsten bort 100% mer plack än en vanlig manuell tandborste. 


Från den första borstningen kommer du snabbt märka att dina tänder blir vitare, eftersom Oral-Bs eltandborste roterar och gradvis får bort fläckar från dina tänder. Med det lilla borsthuvudet kommer du även åt längre in i munnen. Har du känsligt tandkött är "Gum care" ett skonsamt program som varsamt borstar dina tänder. 


Skulle du trycka för hårt har eltandborsten en inbyggd trycksensor. Denna låter dig veta när du trycker för hårt genom att lysa rött och gradvis sakta ned roteringen.


Eltandborsten laddas i den medföljande laddningsstationen. Borstar du tänderna två gånger per dag beräknas batteriet hålla i 7 dagar. Det rekommenderas dock att du kör helt slut på batteriet var 6:e månad för att försäkra sig om att det håller sig i gott skick. Garantin gäller i 2 år. 


Detta säger experterna

Techadvisor gillar Oral-B Pro 2000s enkelhet. De gillar även att Oral-Bs eltandborste säger till när du borstar för hårt. De ger den 4/5 stjärnor. 


Gagdetsnow gillade tandborsten men skriver i sitt test att den är lite för dyr. Dock så gjordes detta test för 2 år sedan och priset har sedan dess sjunkit en hel del. 


Detta säger konsumenterna om Oral-B-tandborsten

Som alltid här på Bäst i test Guiden tar vi även reda på vad konsumenterna tycker om sin produkt, här kommer några exempel;


"Smidiga funktioner som räcker gott och väl, med 30s intervaller och trycksensor. Aldrig haft så lite tandsten som med denna eltandborste. Har också en OK batteritid."


"Bra eltandborste med trevlig känsla. Bra med 30 sekunders intervaller och tryckvarning."


"Jag var skeptisk till el-tandborstning men efter tandläkarbesöker förra året har jag använt den och inte nog med att jag spenderar 5min mindre per dag att borsta tänderna så blir de synligt mycket renare. (Jag har nu betydligt mindre belägg-/missfärgningar än tidigare men tandstenen är oförändrad."


"Rejält drag i den, gillar trycksensorn."


"Verkligen kanontandborste!" 


"Jag fick denna tandborste som testare men jag måste säga att jag definitivt skulle köpa den, av alla de jag har provat är den bäst."


Finns det några nackdelar med Oral-Bs eltandborste?

Tidigare har det rapporterats att batteritiden har varit dålig och att det t.o.m. helt har dött efter bara några månaders användning. Lyckligtvis har Oral-B bytt ut batteriet så att detta ej ska hända mer. Skulle någonting gå snett så gäller garantin i 2 år med chans att förlänga till ett år till. 


Här kan du köpa eltandborsten till lägst pris
Sammanfattning

Efter att du läst vårt test om den bästa eltandborsten önskar vi att vi kunnat guida dig till ett klokt val så du undviker fallgroparna och kan köpa den eltandborste som passar dig och dina behov bäst.


Testvinnare - Bästa Eltandborsten


Tips 1:Vi kan också tipsa dig om att läsa vårt test om hårfön eller testet om tandblekning

 

Tips 2: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har REA på ovanstående eltandborste. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa eltandborsten till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!
Philip Andrén

Bäst i test: El-tandborste

Testet skrevs och uppdaterades senast