Hemförsäkring - hemförsäkring pris - bästa hemförsäkringen - hemförsäkring bäst i test

Jämför enkelt kostnaden på hemförsäkringar 

Enligt statistiska centralbyrån saknar ca 4% av de svenska hushållen hemförsäkring. Att inte ha en hemförsäkring är otroligt dumdristigt eftersom det är både en stor risk för dig och ditt hem. I allra värsta, värsta, fall så kan det t.o.m. sluta med att du får ett berg av skulder som kan leda till hemlöshet. Vi är alla väl medvetna om att olyckor händer när vi minst anar det så varför inte vara väl förberedd, framförallt eftersom det inte är en särskilt dyr operation. 


Därför behöver du en hemförsäkring

Med en hemförsäkring får du ett skydd som skyddar dig, din familj, era tillhörigheter och självklart bostaden. Alla hemförsäkringar innehåller idag även ett reseskydd, rättsskydd, överfallsskydd och ett ansvarsskydd. Om du vill att din hemförsäkring ska täcka fler oväntade händelser kan den utökas med exempelvis en drulleförsäkring (allriskförsäkring) och olycksfallsförsäkring. Äger du många dyra värdesaker kan du även bygga ut din hemförsäkring med ett utökat skydd som kallas nyvärdesersättning.

 


Läs mer hos: Ica Försäkringar, Moderna & Folksam.


Jämför pris på hemförsäkring och välj bästa hemförsäkringen

Att enkelt jämföra och ta reda på de olika försäkringsbolagens erbjudanden och innehåll är enkelt idag. Väldigt enkelt till och med! Med några knapptryckningar ser du snabbt om det finns tusenlappar att spara på din hemförsäkring och du kan till och med få en relativt billig hemförsäkring om du ger det ett försök. Det finns flera tjänster på nätet idag för jämförelser av försäkringar och en av de enklaste och bästa sajterna för detta är tjänsten hos Compricer. Inte nog med att denna sajten smidigt hjälper dig att jämföra och välja den bästa hemförsäkringen så gör de dessutom detta helt utan kostnad för dig


Det enda du behöver ange är information om din adress, boendeform och uppskattat värde av dina tillhörigheter. Sedan sköter Compricer allt annat; de jämför priser från försäkringsbolagen i Sverige och presenterar den bästa hemförsäkringen, den mest förmånliga hemförsäkringen och den billigaste hemförsäkringen för dig. Om du redan har en hemförsäkring och vill byta kan Compricer även hjälpa dig med detta. Fyll i dina personuppgifter och luta dig tillbaka, allt jobb görs åt dig - kostnadsfritt, så ge det en chans och se om du kan spara tusenlappar på ett enkelt byte. Läs nu mer här hos Compricer.

Bästa hemförsäkringen

Den källa som är allra högst beaktad när det gäller rankning av försäkringar är idag konsumenternas.se. De delar ut poäng för olika delar av försäkringen och ger slutligen en totalpoäng. Delarna som jämförs är; 


  • Inbrott, allrisk, brand m.m.
  • Händelser utanför bostaden
  • Reseskydd
  • Ansvarsskydd och rättsskydd 
  • Överfallsskydd och ID-skydd
  • Värdering av hemelektronik


De tre försäkringsbolag som presterat bäst är ICA FörsäkringModerna & FolksamICA hemförsäkring


Ica hemförsäkring - testvinnare


ICA Försäkring fick 4,2 poäng av 5 i konsumenternas.se jämförelse. Den presterar särskilt bra i delarna stöld, brand- och vattenskada samt inbrott. Det är en mycket prisvärd försäkring och med en stor och stabil koncern som ICA kan du vara säker på att de går att lita på. Du får dessutom dubbel ICA-bonus när du handlar med något av de bankkorten som ICA erbjuder. 


ICA erbjuder även en väldigt attraktiv studenthemförsäkring för endast 89kr/mån. Denna mycket prisvärda hemförsäkring täcker skador där hemma men framförallt erbjuder den det viktiga personskyddet där skadestånd och rättshjälp ingår. Och om du skulle skada dig på resa utomlands. Allriskförsäkring (drulleförsäkring) upp till 30 000 kronor ingår också. Självrisken är 1500 kronor. 


Med ICA Plus hemförsäkring kan du fördubbla maxersättningen till 200.000 kronor för saker du har med dig utanför din bostad. Med Plus sänks även självrisken vid brand/inbrott med 1200 kr. Den sänker även åldersavdraget på fast elektronik.  


Läs mer här vad du får för pris och erbjudande hos ICA Försäkring.Moderna hemförsäkring


Moderna Försäkringar - HemförsäkringModerna Large Försäkring fick 3,8 poäng av 5 i konsumenternas.se jämförelse. Det är en bra hemförsäkring som ger dig det grundläggande skyddet men även allriskförsäkring (drulle) och ett väldigt bra reseskydd som täcker hela familjen i hela världen i upp till 60 dagar, även om dina barn inte är skrivna hos dig längre. Moderna ger även en hög ersättning vid cykelstöld där du kan få upp till 50.000kr per cykel. 


Grundsjälvrisken är 1500kr. När det gäller rättskydd så ligger självrisken på 20% av skadebeloppet. Moderna Large Försäkring ger dig även ett lägre åldersavdrag på dina elektronikprylar samt dubbelt ersättningsbelopp för lösöre du har utanför hemmet. Skulle ditt hem råka ut för en olycka som brand eller inbrott är även denna självrisken lägre. 


Läs mer här vad du får för pris och erbjudande hos Moderna Försäkring.


 

Folksam hemförsäkring


folksam hemförsäkring - hemförsäkring bäst i testFolksam Stor fick 4,3 poäng av 5 i konsumenternas.se jämförelse. Det är en mycket bra hemförsäkring som ger dig bland det bästa skyddet du kan hitta. När det gäller olyckor som rör huset ersätter Folksam dig vid brand, inbrott, hushållsmaskiner som går sönder, och skador på hemmet vid hårt väder. Reseskyddet gäller varsomhelst i världen under resans 45 dagar och gäller alla familjemedlemmar. Skulle någon av er bli sjuka täcker Folksam medicinskt orienterade kostnader i upp till 60 dagar. Outnyttjad resekostnad ersätts också. Skulle en naturkatastrof ske på plats hjälper Folksam er även att ta er hem. 


Skulle du råka ut för ID-kapning kan du få hjälp med nödvändiga kostnader för juridisk assistens upp till 100.000kr. Skulle du drabbas av psykisk ohälsa efter en skada hjälper Folksam till med att du får behandling hos psykolog. 


Grundsjälvrisken ligger på 1800 kronor men om du väljer Folksam Stor så sänks denna till 900kr. När det gäller personskyddet som täcker rättskostnader och skadestånd ligger självrisken på 20% av beloppet, allra lägst 1800kr. Detta är bara några av områdena du kan få ersättning för. Läs mer här vad du får för pris och erbjudande hos Folksam.