Högtryckstvätt bäst i test - tester av högtryckstvättar - det är den bästa högtryckstvätten just nu.

Högtryckstvätt test

Om du ska köpa en ny högtryckstvätt och vill veta vilken som är bäst just nu har du kommit helt rätt. Vi har läst alla aktuella experttester, pratat med experterna och även tagit reda på vilken högtryckstvätt konsumenterna tycker är riktigt bra. Sedan har vi sammanställt resultatet på denna sida. På så vis kan du undvika dåliga köp och hitta den bästa högtryckstvätten direkt, allt för att du ska kunna göra ett så klokt köp som möjligt.

 

Jag vet redan allt jag vill veta - visa mig den bästa högtryckstvätten NU!

 

Därför ska du ha en högtryckstvätt

När värmen och solen kommer fram igen sitter vi allra helst ute. Garagen öppnas och ut kommer utemöblerna och till din stora förfäran avslöjar solens strålar hur smutsiga dina möbler är… för att inte tala om terrassen, huset, bilen eller båten som har förlorat sin forna glans. Som tur finns det ett redskap som tar bort alla (nästan) sommarens bekymmer - högtryckstvätten.

 

Elektrisk eller bensindriven högtryckstvätt -  vad är bäst?

När det kommer till högtryckstvättar så finns det två typer, bensindriven och eldriven. Att välja är relativt lätt då den bensindrivna är större, klumpigare, kräver mer underhållning samt att den måste behandlas med anti-frys-vätska under vintern så att den inte går sönder. En risk med bensindriven tvätt är också att det höga trycket kan förstöra sköra utemöbler alternativt även spola bort färg.

 

Vi gör det lätt för oss och ställer in siktet på en eldriven tvätt. Denna lämpar sig mycket bättre för det vardagliga livet där tvättens användningsområden är din terrass, bil och utemöbler. Den är lättare, tystare och smidigare att förvara än den bensindrivna varianten.

 

Dessa krav ställer vi på bästa högtryckstvätten

  • Smidig att förflytta - det ska inte vara jobbigt att tvätta - det ska vara ett nöje!

  • Tillräckligt med tryck - för att du ska få bort alla skavanker

  • Snabbt resultat - vad är annars poängen med en högtryckstvätt!?

  • Pris - självklart ska du få den bästa tvätten till det bästa priset

Bästa högtryckstvätt bäst i test 2020

Efter att ha läst tester, pratat med experter och sett vad konsumenterna säger så har vi plockat fram en testvinnare för er. Vår vinnare kommer från ett välkänt märke inom tvätt-världen, nämligen tyska Kärcher K5.


Bästa i test högtryckstvätten Kärcher K5

Bästa högtryckstvätten just nu - 
Kärcher K5 Premium Full Control Plus Flex Home


Se dagens aktuella pris

 

 

Här köper du testvinnaren:

Aktuella butikspriser per den 22 October 2020

 


Kärcher K7 räknas som en av de allra bästa högtryckstvättarna som finns på marknaden. Dessvärre är den otroligt dyr, osmidig att flytta och kraften (trycket) i K7 är kanske lite mycket än vad som faktiskt behövs. Därför har vi skalat ned på behoven och hittat en vinnare, K7:ans lillebror, Kärcher K5. K5 har funnits med i ett par år och det är inte mycket som har förändrats då det är en erkänt bra högtryckstvätt. 


De får förändringar som har skett är bl.a. designen som nu liknar mer en formel 1 bil än högtryckstvätt. Tack vare den nya designen har det blivit mer plats för förvaring av tillbehör. Med en slangvinda är det även lätt att vira ihop sladden och när du är klar med tvätten kommer du bli glad över hur lätt det är att förvara den. De andra förändringarna sedan tidigare modeller som har skett är små tekniska finesser som en LCD-display som visar hur högt trycket är, så att du aldrig ska ha för högt tryck och riskera att tvätta sönder dina fina utemöbler. Kolla nedan för lite vidare specifikationer om högtryckstvätten.

 

Specifikationer

  • Tryck: 20-145 bar
  • Vattenkapacitet: Max 500 l/tim
  • Temperatur: Max 40 grader celcius
  • Effekt: 2,1 kW
  • Vikt: 12,7 kg (utan tillbehör)
  • Slanglängd: 8m


Likt storebror, K7, blir det otroligt lätt att tvätta rent med K5. Det finns gott om tryck för att tvätta rent dina utemöbler, garageportar, uppfarter och även din bil. I standardmunstycket hittar du 3 olika lägen som du kan justera på LCD-displayen och du behöver inte byta munstycke om du bytar från högtryck till rengöringsmedel, vilket är väldigt smidigt.

 

De tillbehör som följer med K5 är en altantvätt som med lätthet tar bort alger och smuts från din altan, den kan även användas på annat än bara din altan. Förutom "moppen" som syns ovan så följer ett 3-i-1 Multi Jet spolrör med som med ett enkelt vrid kan byta stråltyp för att få allra bästa effekt.

 

Kolla på denna video och för att se hur lätt Kärcher K5 tar bort smuts. Läs även mer på Kärchers hemsida

 

Så säger experterna om bästa högtryckstvätten

Råd & Rön, April 2020: testade 16 olika högtryckstvättar. Kärcher tar 6 av de 10 bästa placeringarna. Kärcher K5 Premium Control fick en tredjeplats med totalt 81 poäng. Förstaplats gick till Nilfisk E145.4 med 83 poäng. 


Cleanup Expert, oktober 2019, har testat Kärcher K5 och gav den 9,8 poäng av 10! De tycker den gör jobbet mycket bra och gillar framförallt att den är tystare än andra högtryckstvättar. De gillar även att jobben den används är enkelt utförda pga dess kraft. Vad de inte gillar är att delarna som används ej är universala. Detta betyder att du är helt i tillverkarens händer ifall något skulle gå fel. Om något sådant sker måste du hitta en auktoriserad reparatör/återförsäljare. Lyckligtvis har du 2 års garanti! 


Expressen: Ger Kärcher K5 en andraplats med 80 poäng i deras test. Den får högst poäng i kategorierna rengöring och hållbarhet. Vinnare i testet blev Nilfisk E150 som fick 81 poäng.


GoodHouseKeeping.com gillar Kärcher K5. De var något kritiska till vikten av tvätten men gav den i slutändan 86 av 100 poäng.

 

Råd och Rön, mars 2017, testade 13 högtryckstvättar och gav Kärcher K5 80 poäng vilket gav den en andraplats. Nilfisks E150.1-10 Xtra vann deras test på 81 poäng.

 

Aftonbladet har testat 6 högtryckstvättar och ger förstaplatsen till Kärcher K5 med 5 stjärnor. De skriver att "Den är lätt att arbeta med, är effektiv och har en solid design. Formen är bra och rullar lätt på stora hjul. Den står stadigt men får minus för att den är tung".

 

TEK.no har testat Kärcher K5 och gav den 8 av 10 poäng. Den får utmärkelsen "Mycket bra" av TEK.no. De skriver att "Detta är en kompakt och lätt maskin som passar snyggt om du vill packa ihop den efter användning". "Andra fördelar med Kärcher K5 är att den är tyst, passar bra till bil, båt och terrass. Förutom det har den en praktisk "pistol" med alla munstycken i ett och juserbart handtag och bra tvålfunktion".

 

Så säger konsumenterna om testvinnaren

Som alltid här på Bäst i test Guiden tar vi även reda på vad konsumenterna tycker om sin produkt, här kommer några exempel;


Förutom många av skrivna konsumentrecensioner av Kärcher K5 så finns det även en hel del videos. Med video är det även lättare att observera hur processen från smuts till rent går till. Klicka på denna länken för att gå direkt till ett klipp som visar hur effektiv K5:an är.

 

Bland kundrecensioner finns bl.a. dessa:"Denna produkt blev direkt min frus hjälte - fantastisk maskin", "Nu tycker jag att det är kul att tvätta min terrass och uteplats", "Tog emot min Kärcher K5 idag och satte ihop den på 45 minuter, sedan spenderade jag 3 timmar på att göra rent uppfarten, uteplatsen och utemöblerna. Blev positivt överraskad av min nya elektriska högtryckstvätt".

 

queenofclean testade Kärcher K5 och skrev bl.a. "Detta är en fantastisk produkt med bra städkraft".

 

Är denna produkten helt felfri? - Nej. Vissa konsumenter har klagat på att slangen är lite trasslig att ha att göra med. Andra menar att högtryckstvätten är lite tung, tur att det finns hjul!

 

Här köper du högtryckstvätten till bästa pris

Bästa priset på Kärcher K5 Premium Full Control Plus Flex Home hittar du på internet. Då får du den också hemskickad till dig direkt, vilket är bekvämt och enkelt.

 

Planerar du att ta ett lån får du hos Advisa en kostnadsfri jämförelse från upp till 37 banker och långivare.


Ta hand om din högtryckstvätt!

När vintern kommer är det viktigt att högtryckstvätten står säkert inomhus. Finns det vatten kvar i tvätten när det blir kallare så finns risken att munstyckena kan frysa sönder vilket kan ha dyra konsekvenser!

 

 

 

Tips: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har REA på ovanstående högtryckstvätt. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa högtryckstvätten till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!