Kaffekvarn bäst i test

Bästa kaffekvarnen 2020

Vill du veta vilken kaffekvarn som har vunnit bäst i test? Då har du kommit helt rätt. Vi har läst alla aktuella experttester, pratat med både experter och konsumenter, allt för att du ska kunna göra ett så klokt val som möjligt och undvika dåliga felköp. 


Jag vet redan allt jag vill veta - visa mig kaffekvarnen bäst i test NU!


Därför ska du ha en kaffekvarn

En kaffekvarn ger dig möjlighet att mala kaffebönorna så att smaken utvinns på bästa sätt. De flesta kvarnar har även flera funktioner där du kan välja hur fint det ska malas så att det kan optimeras för t.ex. filterkaffe, fransk press och arabisk press. Du får alltså fler valmöjligheter. Eftersom du inte köper färdigmalet kaffe utan hela kaffebönor så kommer du på längre sikt också spara en hel del pengar. Toppen, eller hur! 

 
Kaffekvarn - Bäst i test

Efter att ha tagit del av experternas tester och självklart kollat vad konsumenterna säger så blir valet enkelt. Den bästa kaffekvarnen 2020 är Wilfa WSCG2.  

  Wilfa kaffekvarn - billig kaffekvarn - kaffemalare


Bästa kaffekvarnen just nu - Wilfa WSCG2

(Klicka på kaffekvarnen för mer information om det bästa priset just nu!)


Se dagens aktuella pris

 

 

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 22 October 2020

 


Wilfa WSCG2 är mycket populär kaffekvarn som har presterat bra i både experternas tester och konsumenternas omdömen där den främst prisas för sin användarvänlighet. 


Kaffekvarnen är 30 cm hög och 17 cm bred och får plats på de flesta diskbänkar. Den har en kapacitet på 250g och en effekt på 160W. Sladden går att dölja så att så lite som möjligt syns av den.  


WSCG2 har flera inställningar som exempelvis; kokkaffe, franskpress, filterkaffe, arabisk mocca och aeropress. Du kan även ställa in hur länge du vill att kaffet ska malas och om du skulle vara osäker så finns det tips i den medföljande handboken om hur du får till de bästa resultaten med de olika inställningarna. Den har även väldigt fina malskivor och ska enligt Wilfa själva även klara av att mala kaffebönorna så fint att det passar till espresso. Vissa experter menar dock att det fortfarande är stor skillnad på espresso som du köper på café jämfört med espresson du brygger med bönor som blivit malda av WSCG2.


Det är en perfekt kaffekvarn för hemmet som ger snabba är väldigt enkel att använda och framförallt för det priset som den säljs för just nu


Vilka nackdelar finns med denna kaffekvarnen då? Det som har rapporterats är att behållaren som det malda kaffet hamnar i är lite svår att hälla ur. Den är även lite högljudd om man jämför den med andra kaffekvarnar och slutligen har konsumenter rapporterat att kaffet blir statiskt av kvarnen, detta är dock något som är oundvikligt med kaffekvarnar. 


Detta säger experterna om Wilfa kaffekvarnen

TEK.NO: testade 10 kaffekvarnar och Wilfa WSCG2 hamnade på en fjärdeplats med 7,5 poäng. Tek skrikver att detta är en bra kaffekvarn till ett bra pris, men att det är en nackdel att samlingslådan inte har en antistatisk beläggning. Den bästa i testet blev Wilfa WSBFBS-100B som får hela 9 poäng. Det måste dock sägas att den kostar över 3000kr. Kaffekvarnen som har fått de tre bästa positionerna i detta test kostar mellan 1000 - 3400kr. 


Kaffeexperten James Hoffmann: testade Wilfa WSCG2 och tyckte om den för dess användarvänlighet och dess fina resultat i hemmet. När det kom till frågan ifall den är bra för espresso så tyckte han att du får bättre resultat med kaffekvarnar som används i riktiga caféer. 


Råd & Rön: testade 18 kaffekvarnar och i testet så hamnade Wilfa WSCG2 på andraplats med 78 poäng. Kaffekvarnen presterade mycket väl i kategorierna; mala kaffe, hanterbarhet och kvalitetsintryck. I kategorin "ljud" så presterade den aningen sämre. Vinnare i Råd & Röns test blev Krups GVX242.


Danska Taenk: testade 17 kaffekvarnar där Wilfa WSCG2 hamnade på andraplats med 78 poäng. Den fick bra betyg i kategorierna; mala kaffe, användarvänlighet samt byggkvalitet. Även i detta testet fick den mindre bra betyg i kategorin "ljud". Likt Råd & Rön utsåg även Danska Taenk Krups GVX242 som vinnare. 


Detta säger konsumenterna

Som alltid här på Bäst i test Guiden tar vi även reda på vad konsumenterna tycker om sin produkt, här kommer några exempel; 


"WOW. Allt jag kan säga är att denna maskinen är fantastisk. Storleken, konsistensen och designen är bara perfekta. Jag hittade denna maskinen för ca 800kr med en gratis påse kaffe, ett riktigt kap."


"Otroligt prisvärd och bra kvarn för pengarna, den är också väldigt snygg och stilren. Jag betalade 569kr för denna och har nu använt den i över ett år. Den fungerar lika bra som i början och ser också lika bra ut." 


"Snabb malning med många inställningsmöjligheter. Enkel att använda och enkel att hålla ren. Verkligen en superbra och prisvärd kaffekvarn." 


"Har fungerat perfekt i ett par år nu. Rekommenderar aeropress för bryggkaffe."


"Första kvarnen för hemmabruk.. Funkar bra förutom att kaffet blir statiskt, blir lite kaffe här å var pga det.. Annars väldigt nöjd med kvaliten på kvarnen."


"Väldigt välfungerande. Känns rätt rejäl, särskilt givet den lilla prislappen."


"Som andra redan nämnt maler denna kvarn riktigt bra! Har använt den flera ggr dagligen i snart två år och den maler fortfarande som när den var ny. Bra kvalitet!" 


"Den bästa investeringen på länge. Maler perfekt."


"För er som vill ha en bra kvarn till ert kaffe (ej espress), köp denna! Söker ni kvarn till espresso, leta på annat håll."


Här köper du kaffekvarnen till bästa pris

Hos Cervera kan du köpa bästa kaffekvarnen för 679 kr. Frakt ingår i priset.

679 kr är det lägsta priset just nu för Wilfa WSCG2!

CDON.COM säljer bästa kaffekvarnen just nu för 699 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

Hos NetOnNet kan du köpa kaffekvarnen bäst i test för bara 749 kr. Frakten är inkluderad i priset.

MediaMarkt säljer bästa kaffekvarnen just nu för bara 749 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

Hos Kitchentime kan du köpa kaffekvarnen för 782 kr. Frakt ingår i priset.

Confident Living säljer kaffekvarnen för 782 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.

Bagaren och Kocken säljer kaffekvarnen för 962 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.

Kaffebönor

När du väl köpt dig en fin kaffekvarn måste du ju också köpa goda och bra kaffebönor att mala. Du kan bland annat köpa bra och smakrika kaffebönor till riktigt bra priser hos bland annat Bagaren och Kocken och hos NetOnNet.kaffebönor - kaffekvarn - billig kaffekvarn - wilfa kaffekvarn

Med den bästa kaffekvarnen får du det bästa resultatet!


Tips 1: Om du gillar espresso kan vi också tipsa dig om att läsa vårt test om espressomaskin eller testet om bästa nespressomaskinen!

 

Tips 2: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har REA på ovanstående kaffekvarn. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa kaffekvarnen till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!