Låneförmedlare bäst i test

Låneförmedlare

Under den senaste tiden har det tillkommit flera låneförmedlare på den svenska marknaden. En låneförmedlare samlar och samarbetar med ett antal långivare och kan på så sätt förmedla dig som konsument ett antal olika svar från olika långivare på din låneansökan, jämfört med när du själv gör en enskild förfrågan mot varje långivare. 


En låneförmedlare lånar inte ut pengar till dig utan de förmedlar kontakten mellan dig och långivarna och där med får flera långivare samtidigt slåss om att erbjuda dig de bästa möjliga villkoren. Låneförmedlarna tar inte betalt av dig för sitt arbete utan de erhåller i sin tur ersättning från långivarna. Så när du gör en låneansökan hos en låneförmedlare är detta helt kostnadsfritt för dig.


Låneförmedlare - jämför låneförmedlare.


Idag är det mycket enkelt att komma i kontakt med en låneförmedlare. Du fyller i din ansökan på deras hemsida. Efter det tar låneförmedlaren en kreditupplysning. Det är denna som långivarna tittar på när de ska bestämma ränta och bevilja dig ett lån. Din ansökan och kreditupplysning skickas sedan till långivarna (bankerna), som lägger fram sina bud på lånet. När du sedan blir presenterad med olika erbjudanden från låneförmedlarna är det enkelt att välja, eftersom du kan se vilka långivare som ger lägst ränta och de mest fördelaktiga villkor för dig. 


Fördelarna med att använda en låneförmedlare är många. Ger du dig själv ut för att finnas det bästa lånet för du räkna med mycket arbete och många tagna UC.  En låneförmedlare kan hjälpa dig att navigera bland de olika långivarna och hitta den mest fördelaktiga. Du kan därför vara säker på att du får den bästa räntan och de bästa villkoren


En annan fördel att gå via en låneförmedlare som privatperson är att enbart en UC (kreditupplysning) tas. Skulle du söka efter varje lån själv, tar istället varje långivare en kreditupplysning. Detta är inte bra eftersom varje kreditupplysning registreras. Flera kreditupplysningar försämrar ditt kreditbetyg och chansen att bli beviljad ett lån. 


Har du ett dåligt kreditbetyg kan det resultera i att du inte får ta ett lån alls, framförallt om du har en skuld till kronofogden. Om det gäller betalningsanmärkningar är det dock inte omöjligt att fortfarande bli beviljad. Flera långivare erbjuder nämligen lån till personer som har betalningsanmärkningar, under förutsättningen att skulderna är betalda samt att du har en stabil inkomst. Dessvärre är räntan oftast högre om du har betalningsanmärkningar sedan tidigare. 


De bästa låneförmedlarna.


När du fått svar från långivarna meddelar du låneförmedlaren om vilket erbjudande du vill gå vidare med. Pengarna du lånar sätts sedan normalt in på ditt bankkonto inom 1-3 bankdagar. Med vissa långivare kan utbetalningen dock ta lite längre tid, eftersom de kan begära att du signerar ett fysiskt avtal. 


De låneförmedlare som vi listar här på Bäst i test Guiden har alla tillstånd och är seriösa med goda betyg från TrustPilot. Eftersom dessa förmedlare är hårt granskade av Finansinspektionen kan du känna dig säker när du kontaktar dem. 


De bästa låneförmedlarna

Vilken låneförmedlare som är bäst är svårt att säga du utbudet av långivare och villkor är relativt snarlika men de låneförmedlare som vi anser är riktigt bra är:


5000 - 600000 kr

Lånebelopp

2.95 - 33.83 %

Ränta från

18 år

Åldersgräns

 • Hög poäng på Trustpilot

 • Jämför även bolån & billån

 • 1 UC

5000 - 600000 kr

Lånebelopp

2.95 - 26.05 %

Ränta från

18 år

Åldersgräns

 • 37 anslutna långivare

 • Låna med betalningsanmärkning

 • 1 UC

10000 - 600000 kr

Lånebelopp

2.95 - 29.95 %

Ränta från

18 år

Åldersgräns

 • 35 anslutna långivare

 • Låna med betalningsanmärkning

 • 1 UC

5000 - 600000 kr

Lånebelopp

2.95 - 26 %

Ränta från

20 år

Åldersgräns

 • 28 långivare

 • Svar direkt

 • 1 UC