Luftfuktare - luftfuktare element - Bästa luftfuktare 2020

Bästa luftfuktare 2020

Om du ska köpa en luftfuktare och vill veta vilken som är bäst i test just nu så har du kommit helt rätt! Vi har läst alla aktuella experttester, pratat med experterna och även tagit reda på vilken luftfuktare som konsumenterna tycker är bäst. Sedan har vi sammanställt resultatet på denna sida. På så vis kan du undvika dåliga köp och hitta den bästa luftfuktaren direkt, allt för att du ska kunna göra ett så klokt val som möjligt! 


Jag vet redan allt jag vill veta - visa mig den bästa luftfuktaren NU!


Därför ska du ha en luftfuktare

I Sverige tenderar vintrarna att vara långa, kyliga och jobbiga. Vad som ytterligare förvärrar saken är att det blir så torrt när kylan kommer. Du blir torr i näsan, halsen och på huden. Om du dessutom har astma så blir det ofta ännu värre.  


Lyckligtvis finns luftfuktaren, en apparat, som kan öka och styra luftfuktigheten och därmed underlättar vintern för personer som har astma och allergier. Den hjälper även till att få bort och underlätta den ökända vintertorrheten som ofta drabbar oss under vinterhalvåret. 


OBS! Dessvärre finns det inte så många experttester på luftfuktare i Sverige idag. Vi på Bäst i test Guiden har därför lagt extra stort fokus på vad konsumenterna har att säga om deras köp. 

 


Luftfuktare bäst i test 2020 

Den luftfuktare som utmärker sig mest hos experterna och konsumenterna är Philips HU4813 som är en stor favorit just nu! Läs gärna hela testet för mer information.

luftfuktare philips testvinnare

Bästa luftfuktaren just nu - Philips HU4813

(Klicka på bilden för mer information om det lägsta priset på luftfuktaren)


Se dagens aktuella pris

 

 

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 22 October 2020

 


Philips HU4813 är en fenomenal luftfuktare som har en verkningsarea på upp till 44 kvadratmeter. Den har automatiska fuktighetsinställningar och ger dig kontinuerlig information om luftfuktigheten i rummet. Tillskillnad från andra ledande luftfuktare på marknaden så sprider denna 99% färre bakterier (och hjälper dig därmed andas bättre.)


Luftfuktaren drar in torr luft och adderar sedan vattenmolekyler och släpper sedan ut fuktad luft ut i rummet. De inställningarna du kan välja mellan är 40, 50 och 60% luftfuktighet. Med hjälp av HU4813's 360-grader design släpps den fuktade luften jämnt ut över hela rumsytan. Det finns även tre hastigheter där den högsta fuktar 300ml/h. 


Fuktad luft brukar ofta vara lite dimmig men med Philips luftfuktare är det inget problem. Vattenmolekylerna är nämligen så små att den fuktade luften är osynlig. Detta är väldigt uppskattat eftersom du märker effekten snarare än ser den. Stör du dig lätt på ljud så blir du glad att höra att HU4813 inte är högljudd. 


Vattentanken är tydligt markerad med hur mycket som ryms och när tanken är tom så stängs luftfuktaren automatiskt av och indikerar samtidigt på skärmen att tanken måste fyllas på. Vattentanken rymmer 2L


En annan smart funktion är timern där du kan välja hur länge luftfuktaren ska vara igång innan den stängs av. Du kan välja mellan 1,4 eller 8h. Vill du ha luftfuktaren igång medan du sover kan du välja det tysta viloläget där fuktaren går på minimal ljudnivå (38dB) för att inte störa. 


Luftfuktaren är enkel att rengöra och tack vare att den inte använder en värmeplatta så kommer avkalkning aldrig vara något som krävs. Något som dock krävs är ett byte av luftfuktningsfiltret som rekommenderas att bytas ut var sjätte månad. Du hittar nya filter här! 


Denna luftfuktare har en effektiv area på upp till 44 kvm. Luftfuktaren lämpar sig därför mycket bra för t.ex. sovrum och vardagsrum. Garantin från Philips gäller i 2 år. 


Så köper du testvinnaren till lägsta pris

Dessa experttester kan du ta del av

OBS! Som tidigare nämnt finns det, tyvärr, inte många experttester idag på luftfuktare i Sverige. Vi har därför lagt den största vikten på vad konsumentrecensioner säger. När det trillar in fler experttester kommer det att fyllas på här på sidan. 


Tyska AllesBeste gillar att Philips luftfuktare kan anpassas efter dina egna behov och ger den sin förstaplats i sitt test med luftfuktare. De gillar även att den är lätthanterlig utan en massa knappar vilket bidrar till att Philips luftfuktare är en solid vinnare


Detta säger konsumenterna

Som alltid här på Bäst i test Guiden tar vi även reda på vad konsumenterna tycker om Philips HU4813, här kommer några exempel;


"En luftfuktare som gör vad annonsen säger. Testade först en billigare luftfuktare som spred ånga vilken fungerade men som spred ett vitt damm över möblerna. Denna maskin inte bara fungerar, den undviker också dammet. Perfekt maskin som t.o.m. visar exakt samma luftfuktighet som min mätare på andra sidan rummet. Har just nu 53% luftfuktighet vilket jag är nöjd med." 


"Har nu haft min luftfuktare i 1,5 månad. Vi har dragits med förkylningar sedan i början av Augusti, nu är det slutet av December. Efter att vi har haft denna i sovrummet så har ingen varit förkyld på en hel månad!!! Har heller inte blivit vintertorr i huden som jag annars alltid blir." 


"Borde finnas en (enklare) konstruktion för påfyllning av vatten." 


"Perfekt storlek och snygg design, lätt att hantera och komma igång med. Tyst trots kapaciteten." 


"Mycket lättanvänd luftfuktare. Den var lätt att packa upp och komma igång med. Den är tyst, så man störs inte av den. Jag har provat ha den både i sovrummet samt i köket och jag märkte en behaglig luft skillnad direkt. En sak som jag tycker är positivt är att den stänger av sig självt när man glömt fylla på med vatten. Rekommenderar produkten varmt."


"Denna luftfuktare är perfekt! Den är både lättanvänd och tyst. Den gör absolut det den är menad att göra, och den gör det bra. Den är snygg och diskret i designen vilket gör att den lätt kan placeras i hemmet utan att sticka ut som ett munsår." 


"Lättanvänd och uppackning till att starta upp den tar mindre än en minut. Tyst och går även att ställa in så den inte lyser om natten, perfekt när har den i sovrummet. Den sprider en behaglig luft och går enkelt att ställa om till en annan luftfuktighet. Perfekt i barnrummet." 


Finns det några nackdelar med denna luftfuktare? De vill vi ju också veta innan vårt köp. Det som har rapporterats är enstaka fall där fuktighetsmätaren inte visar mer än 35-40% luftfuktighet. Philips själva menar att detta ofta beror på rummets storlek snarare än något fel med luftfuktaren. 


Luftfuktare test, här hittar du den bästa luftfuktaren.


Få till perfekt luftfuktighet inför vintern med en luftfuktare

Tips 1:Vi kan också tipsa dig om att läsa vårt test om luftrenare eller testet om luftvärmepumpar.

 

Tips 2: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har REA på ovanstående luftfuktare. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa luftfuktaren till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!