Luftenare bäst i test

Luftrenare test 2020

Om du vill veta vilken luftrenare som bäst tar bort toxiner och damm från ditt hem har du kommit helt rätt! Vi har läst alla texter från experter, pratat med experter och även tagit reda på vilken luftrenare som konsumenterna gillar allra bäst och sedan sammanställt resultaten på denna sidan, på så sätt kan du undvika dåliga köp och hitta den bästa luftrenaren!

 

Men innan vi presenterar vinnaren ska vi berätta lite mer om vad en luftrenare gör. Efter att du läst detta test kan vi tipsa dig om att även läsa vårt test om portabel ac och bästa fläkten, vars maskiner är ett bra kompliment till denna luftrenare.

 

Jag vet redan allt jag vill veta - visa mig vinnaren NU!


Därför ska du ha en lufrenare

Oavsett hur mycket du städar och dammsuger i ditt hem så kommer det att samlas damm och smuts. Dessa partiklar kan i sin tur leda till andningsbesvär - om du eller någon i din familj är känslig. Luftrenare tar bort dessa “gifter” och även luftburna bakterier och virus för att göra plats åt bättre luft i allmänhet. Förutom virus och gifter så gör luftrenare även det lättare för pollenallergiker

 

Om du köper ett nybyggt hus idag så är chansen rätt stor att det kommer finnas en luftrenare förinstallerad. Dessvärre är dessa förinstallerade maskiner inte så bra på att förstöra bakterier och damm vilket gör att de stannar kvar i filtret och fortsätter påverka luftkvalitén. Därför är det ett bra tips att köpa en luftrenare av god kvalité.

 

Dessa krav ställer vi på luftrenaren


  • Tyst - Först och främst vill vi att luftrenaren ska vara så tyst som möjligt. Det kan vara mycket störande om luftrenaren ger ifrån sig mycket ljud när du ska sova.

  • Flera inställningar - Luftrenaren ska ha olika nivåer som auto-läge och inställningar kring hastighet och effekt.

  • Timer - Då behöver du inte vakna mitt i natten och stänga av, eller att behöva tänka på att glömma stänga av den när du lämnar, bara lämna den på och låt timern köra klart!

  • Energieffektiv - Maskinen ska dra så lite energi som möjlöigt vilket är bra för både miljön och plånboken.

  • Filter - allra bästa luftrening får du med bra filter, i detta fallet ser vi helst att vinnaren har ett HEPA filter.

Luftrenare bäst i test 2020

Efter att ha granskat experttester och läst användaromdömena är valet enkelt. Den bästa luftrenaren är just nu Coway 1008CH.


Luftrenare bäst i test

Bästa luftrenaren just nu - Coway 1008CH

(Klicka på bilden för att få mer information om lägsta priset på produkten)


Se dagens aktuella pris

 

 

Här köper du testvinnaren:

Aktuella butikspriser per den 22 October 2020


Coway 1008CH är full av smarta funktioner som hjälper dig hålla koll på luftkvaliteten i realtid. Den är även otroligt effektiv och kan ta bort toxiner och orenheter från ytor på upp till 73 kvadratmeter!

 

Luftrenaren har 4 olika hastigheter och ett 3-stegsfilter. Dessa jobbar för att ta bort partiklar som pollen, mögel, hår, större dammkorn och även lukt från matos och skadliga gaser. Coways luftrenare gör detta jobbet så bra att den har godkänts och rekommenderas av det svenska Astma- och allergiförbundet. Enligt standard finns det givetvis ett HEPA-filter som effektivt avlägsnar de allra minsta partiklarna. HEPA-filtret hjälper även till med att ta bort bakterier och mögel.


Luftrenaren har en del smarta funktioner med sig i bagaget. Bland annat så stänger den automatiskt av sig ifall den inte upptäcker någon förorening på 30 min. När det blir natt och du släcker ner så går den automatiskt in i tyst läge då den känner av när det blir mörkt i rummet. 


Luftrenaren har nog med kraft att filtrera 119 kubikmeter luft per timme. Detta motsvarar ca 25 kvm. Effektförbrukningen ligger på 45W. 

 

Dess ljudnivå ligger på ca 44dB vid normalanvändning. Luftrenaren väger 6,8 kg

 

Så säger konsumenterna om Coway 1008CH 

Som alltid på Bäst i test Guiden har vi hört vad konsumenterna/användarna tycker om sin produkt, det är ju trots allt de som vet bäst hur produkten fungerar. Nedan har vi samlat några kommentarer från användarna:


"Man märker tydligt att luften är renare. Har ett automatiskt läge som fungerar väldigt bra. Har den i sovrummet och den stör inte alls under natten. Rekommenderar starkt." 


"Helt kanon, funkar som utlovat."


"Bra produkt, renar luften på damm, pollen, rök och matos. Den är enkel att flytta runt och relativt tyst. Såvitt jag kan avgöra funkar föroreningssensorn bra också."

 

 ”Detta är fantastiskt! Den funkar verkligen och rensar luften från orenheter.” 

 

”Ända sedan jag köpte den har jag inte vaknat en enda gång på grund av andningssvårigheter.” 

 

”Fantastisk produkt. Relativt tyst och lämnar luften med en färsk och ren känsla. Insåg inte hur smutsig och dammig en lägenhet blir tills jag insåg hur mycket som samlas i filtret.” 

 

”Livsförändrande och troligtvis de bäst spenderade pengarna hittils. Min fru har alltid haft problem med pollen och djurhår men ända sedan vi köpte denna produkten så är det slut på allt nysande i huset!” 

 

”Bra ljudnivå och fungerar väl. Älskar hur färgerna beskriver luftkvaliteten.” 

 

”Bra.” 

 

”Mycket bra. Har alltid problem med allergi under hösten och denna apparat har förbättrat min andning något enormt. Den är lite dyr men jag skulle definitivt rekommendera den!”


Finns det något dåligt med luftrenaren? Det vill vi ju gärna veta innan vi köper produkten. Det vi kan se är att det är lite synpunkter på ljudnivån som en del användare tycker är för hög. Ljudnivån beror på vilken inställning luftrenaren körs på. Vid automatiskt läge skall den, enligt tillverkaren, inte gå över 44dB. 

 


Så säger experterna om Coway 1008CH

Testfakta: testade Coway 1008CH i sitt luftrenartest och där tog den hem en förstaplats. Det var hård konkurrens från 5 andra luftrenare. Den fick 4,7 i totalpoäng och presterade mycket bra i delmomenten: luftrening, energieffektivitet och hantering. 

 

Astma- & Allergiförbundet: godkänner och rekommenderar Coway 1008CH. Förutom luftrenaren 1008CH så har de även godkänt en mängd andra luftrenare från Coway! 


Luftrenaren är även godkänd och inspekterad av Asthma Allergy Nordic!

 

 

Här köper du luftrenaren till bästa pris

Bästa priset på luftrenaren hittar du på internet. Då får du det också hemskickat till dig direkt, vilket är bekvämt och enkelt.

 

Planerar du att ta ett lån får du hos Advisa en jämförele från upp till 37 banker och långivare.


Tips: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har REA på ovanstående luftrenare. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa luftrenaren till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!