Tester på bästa trådlösa högtalaren

Test på bästa trådlösa högtalaren 2020

Om du ska köpa en ny trådlös högtalare (det finns många namn på denna typ av högtalare, bland annat trådlösa högtalare, mobilhögtalare, wi-fi-högtalare, bluetooth högtalare, multiroom högtalare och så vidare. Vi väljer nedan att skriva "trådlösa högtalare" som samlingsnamn för kategorin) och vill veta vilken som är bäst just nu, har du kommit helt rätt. Vi har gått igenom alla tidningar och tagit reda på experternas hemligheter. Men vi har också kollat med de svenska konsumenterna för att höra vad de tycker om sina trådlösa högtalare.

 

Allt detta har vi sammanställt till dig på denna sida, så att du snabbt och enkelt kan ta rätt beslut och undvika jobbiga felköp. Vi börjar dock med att titta på några saker som är bra att känna till inför ditt högtalar-köp.

 

Jag vet redan allt jag behöver veta, visa mig den bästa trådlösa högtalaren NU!

 

Det här är en trådlös högtalare

Är du osäker på vad för typ av högtalare du letar efter så kommer en kort förklaring här:

 

  • Trådlösa högtalare - Ett samlingsnamn vi använder för de högtalare du enkelt flyttar med dig, t.ex. en högtalare du tar med dig till stranden, poolen, resan och så vidare. Detta testet kan du läsa här nedan.

  • Multiroom - Med ett multiroom-system så kan du, som namnet antyder, lyssna på musik i flera rum samtidigt. Du kan bestämma att spela samma musik på alla högtalare eller olika vilket blir väldigt flexibelt om man är fler i hushållet. Klicka här för att komma till vårt multiroom-test!

 

Därför ska du ha en trådlös högtalare

De möjligheter som öppnas upp med en trådlös högtalare kan man göra en lång lista av. Att alltid kunna spela upp musik, vart du än är, med enkelhet och bra ljud gör ingen ledsen. Ta med högtalaren till stranden, poolen eller middagen för att sätta stämningen på topp!

 

I detta test har vi valt att lista två stycken testvinnare, en lite större högtalare och en liten mindre mer portabel högtalare.

 

Dessa krav ställer vi på högtalaren


  • God ljudkvalité och prisSjälvklart ska du få det bästa ljudet till det bästa priset.

  • Smidig och snygg designHögtalaren ska inte vara klumpig utan ska lätt kunna följa med dig.

  • Lätt att användaDet är få saker som kan få en så frustrerad som ny och komplicerad teknik, därför undersöker vi alltid användarvänligheten på nya produkter för att det ska bli så lätt som möjligt för dig att sätta igång.

  • Smartphone kompatibelDå vi alla använder vår mobil för att lyssna på musik dagligen så är detta ett självklart måste.

  • Testvinnare och uppskattad av konsumenternaSjälvklart ska du ha den bästa högtalaren när det både kommer till funktion, kvalité och pris. Vi har därför läst många tester och även kollat vad användarna tycker.

Bäst i test - trådlös högtalare 2020

Vår testvinnare levererar ett bra ljud och är dessutom perfekt att ta med sig till stranden, picknicken eller bara att ha hemma. Vår testvinnare är ingen mindre än Ultimate Ears Wonderboom 2.

Mobilhögtalare bäst i test.

Bästa lilla trådlösa/mobilhögtalaren just nu: 
Ultimate Ears UE Wonderboom 2

(Klicka på bilden för att få mer information om bästa priset på högtalaren)


Se dagens aktuella pris

 

 

Här köper du den lilla flexibla testvinnaren:

Aktuella butikspriser per den 22 October 2020

 

 


Det som gör UE Wonderboom 2 till en sån bra kompanjon till utomhusvistelsen är att den är så robust och kompakt. Den har en IP67-klassifiering vilket betyder att den klarar av att vara under vatten i 30 minuter! Att den ska hamna under vatten är dock rätt osannolikt då den flyter... Ja du hörde rätt, den flyter!

 

Högtalaren ansluts endast via bluetooth vilket betyder inget mer trassel med sladdar. Detta kan dock ses som jobbigt då allas erfarenhet av bluetooth inte alltid är positiv då anslutningen ibland bryts om man går för långt ifrån högtalaren, inte minst på stranden. Med Wonderboom 2 kan man dock gå hela 30 meter ifrån högtalaren utan att anslutningen bryts! Batteritiden för högtalaren är ca 13h vid normala volym-nivåer.

 

Självklart är det inte bara detta som Wonderboom gör bra utan det lyckas, trots sitt lilla format, paketera ett bra ljud. Tillskillnad från UEs föregångare, UE Roll 2 så har Wonderboomen mer bas och låter mycket bättre. Ljudet är varmt och favoriserar mitten- och basfrekvenser. Högre toner låter också bra men sviker tyvärr lite vid väldigt hög volym.


Med Outdoor-Boost spelar högtalaren högre och med mer fokus på utomhuslyssning. Detta leder även till att du kan klämma ut mer bas från högtalaren, dock kommer batteriet gå åt snabbare. Nytt för Wonderboom 2 är att du nu kan para ihop den med en annan Wonderboom 2 för att få högre ljud och bättre ljudbild. 


Om du letar efter en bluetooth-högtalare som är lätt att ta med, har bra pris och är grym så borde UE Wonderboom 2 vara ditt första val. Den är helt vattentät, kompakt som ingen annan högtalare på marknaden och låter mycket bättre än andra högtalare i samma prisklass.

 

Läs gärna mer om denna högtalare här på Ultimate Ears hemsida.

 

Så tycker experterna

TEK.NO: har testat Wonderboom 2 och startar testet med; "Den bästa minihögtalaren har blivit ännu bättre." De ger den 9/10 poäng och gillar det engagerande ljudet med bra bas, att den spelar högt, batteritiden, vatten- och dammsäkrat, 360 graders ljud, lätt att koppla ihop med motsvarande högtalare, att Outdoor-boost knappen fungerande bättre än väntat och den fina designen. De gillar inte att den är dyrare än föregångaren, att den inte har USB-C-laddning, dess skarpa diskant samt att ljudprofilen inte passar all musik. 


Smartson: har fått 200 testpiloter att prova Ultimate Ears Wonderboom 2 och 97% av testpiloterna rekommenderar dem. Många skriver att den ger ett bra och tydligt ljud, men vissa tycker att basen kunde ha varit lite bättre. De gillar också att den är vattentät och stötsäker. 


Ljud och Bild: har testat Wonderboom 2 och är mycket positiva. De skriver att det är en utmärkt bluetooth-högtalare med få brister. Utöver det så gillar de att den spelar högt och att det går att ta med den överallt. 


WhatHiFi: ger Wonderboom 2 full pott med 5/5 stjärnor. De gillar högtalarens bas, långa batteritid och den nya Outdoor-boost funktionen. När det kommer till att dissa högtalaren tar de upp att du ej kan använda Alexa eller Google Assistant


Techradar: har testar UE Wonderboom 2 och ger den 4,5/5 stjärnor. De tycker att ljudet är utmärkt för dess storlek samt så gillar de att den är helt vattentät. De gillar inte att du ej kan prata i telefon genom högtalaren samt att den inte har några "smarta funktioner". Vi på Bäst i test Guiden tycker dock att det är just det som gör den så bra, den är otroligt enkel men samtidigt väldigt bra. Techradar fortsätter sitt test med att hissa batteriet - nu 30% starkare än föregående modell. 


WIRED berättar om UE Wonderboom med orden; "Ultimate Ears Wonderboom är en WIRED Gear of the Year-vinnare eftersom det är den allra bästa pool-kompanjonen du kan ha. Denna lilla boll av lycka är mer än vattentät, den flyter, och pumpar ut potent 360-ljud medan den gör det. UE säger att den är fall-testad upp till 1.5 meter men man kan med säkerhet kasta den som en boll till en kompis, skulle man tappa den så är det bara att spola av den efter".

 

trustedreviews.com summerar sin recension med; "Wonderboom är en av de bästa högtalarna du kan få för under 100£(ca 1200 kronor)".

 

techradar.com skriver; "UE Wonderboom är en av de bästa vattentäta bluetooth-högtalare du kan köpa. Den är helt vattentät, erbjuder en 360-ljudbild och har en räckvidd på 30 meter. Wonderboomen gör så mycket rätt att det är svårt att hitta dess nackdelar".

 

Tidningen M3 skriver; "Ljudet i Wonderboomen är utmärkt". Förutom UE Wonderboom testades även högtalare från bl.a. Bose, JBL och Philips. Vinnaren i M3s test blev Bose SoundLink Micro och Philips SB300. Vår testvinnare UE Wonderboom fick 7/10 poäng. I testet skrier M3 även; "Hade ljudkvaliteten varit det enda kriteriet i detta testet, hade Wonderboom vunnit".

 

iMore.com skriver; "Den må vara liten men den är grym".


Så tycker konsumenterna

Som alltid här på Bäst i test Guiden tar vi även reda på vad konsumenterna tycker om sin produkt. Det är ju trots allt de som kan den allra bäst. Här kommer några exempel;


"Köptes in igår i affären. Jämförde med JBL, Marshall och sony. Jovisst lät ljudet med koncentrerat ur dessa, men när jag slog på Wonderboomen och testlyssnade så visste jag precis att det var den jag ville ha. Till skillnad från alla de andra så strålar ljudet från precis alla riktningar och det lät stort och mättad, basen är också imponerande. När jag sedan läste att denna lilla ananas dessutom är helt vattentät och tål fall från 1,50 så var det klart."


"Tickar alla boxar"


"Bra ljud och batteri."


"Jättehögt ljud och bra kvalitet för priset. Vi köpte en och var bara tvungna att köpa en till! De går att para ihop också!"


"Inget WONDER, men definitivt full av BOOM."


"Bra både individuellt och i par!"


Här köper du högtalaren UE Wonderboom till bästa pris

Riktpriset för Ultimate Ears Wonderboom är drygt 1000 kronor. Idag köper du den billigast på internet i en av våra anslutna butiker.


CDON.COM säljer bästa mobilhögtalaren just nu för 867.84 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

867.84 kr är det lägsta priset just nu för UE Wonderboom 2!

MediaMarkt säljer bästa mobilhögtalaren just nu för bara 999 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

Hos Coolshop kan du köpa mobilhögtalaren för 1099 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.

Proshop säljer den för 1198 kr. Frakten ingår i priset.

Tips 1: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de stora kedjorna har REA på ovanstående högtalare. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa högtalaren till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!


Tips 2: Om du letar efter den bästa multiroom-högtalaren, klicka här!