bästa padelracket - padelracket bäst i test

Bästa padelracket 2020

Ska du köpa padelracket och vill veta vilket som är bäst i test just nu? Då har du kommit helt rätt! Vi har läst alla aktuella tester som presenterats den senaste tiden i tidningar och på internet. Och inte nog med det! 


Vi har också tagit reda på vad konsumenterna tycker om de olika rackets som finns att köpa just nu på marknaden. Allt för att hitta det bästa racket åt dig så du får en riktigt bra spelupplevelse. Vårt arbete har vi sedan sammanställt till dig på denna sida, så att du samtidigt kan undvika kostsamma felköp. I detta padelracket test har vi tagit fram tre olika testvinnare; ett padelracket nybörjare bäst i test, ett padelracket bäst i test för den mer erfarne spelaren och slutligen ett bästa racket för juniorspelaren.


InnehållsförteckningBästa padelracket 2020

Bästa padelracket nybörjare

Babolat Reveal

Padelracket bäst i test Babolat Reveal
 • Bred sweetspot

 • Väger 345g

 • Lättspelat racket

Padelracket bäst i test erfaren spelare

Head Graphene Alpha Pro V

Padelracket bäst i test Head Graphene Alpha Pro V
 • Lättspelat racket

 • Material Graphene 360

 • Allround-racket

Padelracket junior bäst i test

Bullpadel Junior Line Vertex 2

Padelracket bäst i test Bullpadel Junior Line Vertex 2
 • Vikten

 • Mjuk kärna

 • Lättspelat


Viktigt att tänka på innan ditt köp av ett padelracket

Beroende på hur erfaren padelspelare du är behöver du ha olika egenskaper på ditt racket. Vanligtvis rekommenderas ett mjukare racket till nybörjaren medan de mer erfarna spelarna ska sikta in sig på ett hårdare racket. När det gäller hur mycket pengar du ska lägga på ett racket är det också viktigt med lite information. Oftast är de allra dyraste racketen de som är mest svårspelade och styva vilket leder till att du själv nästan måste stå för all fart bollen ska ha. 


Det finns 3 olika former på padelracketar:


 • Runda
 • Doppformade  
 • Diamantformade


Vad som skiljer dessa tre åt förutom formen är var den optimala bollträffen sitter. Oftast brukar de spelare som kommer direkt från tennis till padel föredra de diamantformade racketena eftersom bollträffen sitter lite högre upp. För nybörjare rekommenderas ett runt racket som inte väger för mycket - max 365 gram, tyngre än så blir en börda för armen och höjer risken för att drabbas av tennisarmbåge.
Bästa padelracket nybörjare

För nybörjaren ska padelracket gärna vara lätt och mjukt för att racket ska ge extra fart på bollen utan att du behöver använda mycket kraft. För stor träffyta och kontroll är racket gärna runt och utan komplexa mönster som kan orsaka oavsiktlig spin. 


Efter att ha sett vad experter och konsumenter tycker så har vi hittat en värdig vinnare för nybörjaren. Ett riktigt bra padelracket är Babolat Reveal som vi utser till bästa padelracket nybörjare.  


bästa padelracket - padelracket nybörjare


Bästa padelracket för nybörjare just nu - Babolat Reveal

(Klicka på padelracket för mer information om det bästa priset just nu!)


Se dagens aktuella pris

 

 

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 22 October 2020

 


För dig som är nybörjare eller har spelat ett par gånger så är Babolat Reveal ett mycket bra padelracket (samma prestanda som Babolat Contact fast i annan färg). Dess fokus ligger i att du ska få maximal kontroll över bollen samt att du lätt ska få mycket fart. Med en bred sweetspot i mitten av det runda racket får du maximal precision och fart på dina slag. Hålen du ser på padelracket har placerats ut efter grundliga analyser av sweetspoten så att du får bästa möjlighet till bra slag vid varje träff. Padelrackets kärna är mjuk vilket underlättar att få fart på bollen utan att du behöver ta i för kung och fosterland. Racket väger 345g och passar både herr och dam. 


Detta padelracket är väldigt lättspelat och har en jämn balans vilket gör att racket känns lätt i handen. 


Detta säger experterna

Aftonbladet, Mars 2020: testade 18 racketar i kategorierna; nybörjare, medel och tävlingsspelare. Testet gjordes med hjälp av sverigeettan i padel, Simon Vasquez. I kategorin för nybörjare var Babolat Contact en av favoriterna tillsammans med bl.a. Wilson Ultra Team. Om Babolat Contact skriver Aftonbladet: "Även här får vi den mjuka och skonsamma känslan och att racketen är väldigt lättspelat". 


Detta säger konsumenterna

Som vanligt här på Bäst i test Guiden nöjer vi oss dock inte med att bara se till experttesterna, utan vill också veta vad användarna tycker. Det är ju trots allt dessa som oftast har längst erfarenhet av en produkt. Här kommer några exempel; 


"Racket är lätt nog för alla att använda. Ett mycket bra köp."


"Gav kraft och självförtroende till mitt padelspel."


"Jag älskar detta racket, utmärkt balans och kraft. Jag spelar 5 gånger i veckan och jag blir mer och mer bekväm varje gång jag använder det."


"Mycket bra kvalitet."


"Kom med sin egen påse. Bra rack."


"Överträffade mina förväntningar, det är lätt och designen är grym!"


"Jag har spelat med detta racket i en månad. 8 matcher. Rackets prestanda är mer än vad jag väntade mig. Vikten känns bra och slagen är mastiga. Greppet är mycket bra. Jag gillar även designen."


Här köper du padelracket till bästa pris

Padelspecialisten säljer padelracket för bara 1195 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

1195 kr är det lägsta priset just nu för Babolat Reveal!

Rocket Padel säljer bästa padelracket för 1195 kr just nu. Frakten ingår i priset.

CDON.COM säljer bästa padelracket just nu för 1195 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

Store description

Fyndiq erbjuder padelracket för 1204 kr. Frakten hem till dig är inkluderad i priset.
Padelracket bäst i test - bästa padelracket erfaren spelare

Den erfarne spelaren vill gärna ha ett hårdare racket med en mindre spridd sweetspot. Den racketform som passar detta bäst är dropp- eller diamantformade racketar. Med ett hårdare racket krävs det att du själv generar fart eftersom kärnan är hårdare än nybörjarracketen. Efter granskning av experttester och användarbetyg så går valet padelracket bäst i test till HEAD Alpha Pro V.bästa padelracket - padelracket bäst i test


Padelracket bäst i test för den erfarne spelaren - Head Graphene Alpha Pro V

(Klicka på padelracket för mer information om det bästa priset just nu!)


Se dagens aktuella pris

 

 

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 22 October 2020

 


Padelracket Head Graphene Alpha Pro (ersättaren till Head Graphene 360 Alpha Pro) är ett riktigt allround-racket som passar den erfarne spelaren men även motionären. Det fungerar både bra när du går till attack och slår hårdare bollar men även när du är på defensiven och vill ha kontroll. Det är ett mycket lättspelat racket och ger dig gott om fart på bollen. 


Racket är droppformat och dess sweetspot sitter lite ovanför mitten av rackets träffyta. Eftersom racket är gjort i materialet Graphene 360 så kommer du inte uppleva samma styvhet och vibrationer när du träffar bollen. Racket är därför väldigt förlåtande. På rackets yta finns det inte så mycket struktur vilket försvårar att slå riktigt skruvade bollar. Men vill du ha kraft och kontroll så är detta ett racket för dig. 


Detta säger experterna

Padeljoy, 2019: rankade Head Graphene 360 Alpha Pro (föregångaren till testvinnaren) som ett av de bästa padelracketen förra året och gav den en totalpoäng på 8,5/10. Om racket skriver padeljoy: "Detta är ett riktigt bra alternativ för dig som vill ha ett balanserat padelraket med både fart och kontroll." 


Detta säger konsumenterna

Som vanligt nöjer vi oss dock inte med att bara se till vad experterna tycker, utan vill också veta vad konsumenterna tycker. Det är ju trots allt dessa som oftast har längst erfarenhet av en produkt. Här kommer några exempel; 


"Otroligt skönt racket. Bra balans för en gammal tennisspelare. Oklart om det är diamant eller dropp, står olika på olika sidor men det kan kvitta. Men får en grym kick i smashen. Upplever det som något "tjockt" jämfört med andra droppformade rack men det är nog bara en känsla och inget som kan bevisas i fakta."


"Utmärkt racket, mycket välbyggt. Lätt och enkelt att hantera."


"Ett racket som först tog mig lite tid att vänjas vid. Den är aningen tyngre men ligger skönt i handen. Jag skulle inte byta det mot något annat racket. Kraft / kontroll och allt du behöver, speciellt för spelare på bra nivå, inte för nybörjare."


"Fantastiskt bra padelracket."


"Väldigt nöjd!"


"Det är ett utmärkt racket, med mycket god balans mellan kontroll och kraft. Jag rekommenderar det starkt. Dessutom är designen mycket elegant."


"Liten sweetspot. Perfekt för attackspelare."Här köper du detta padelracket till bästa pris

CDON.COM säljer bästa padelracket just nu för 2195 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

2195 kr är det lägsta priset just nu för Head Graphene Alpha Pro V!

Store description

Fyndiq erbjuder padelracket för 2509 kr. Frakten hem till dig är inkluderad i priset.

Sportamore säljer padelracket för 2699. Frakten hem till dig ingår i priset.

Bästa padelracket för barn och junior

När det gäller juniorer som precis ska börja spela padel är det viktigt att deras racket är mjukt och lätt. Om statistiken stämmer så kommer de dessutom fortsätta att spela padel då de flesta som provar på sporten blir helt beroende! Därför gäller det att man jobbar proaktivt mot skador som exempelvis tennis/padel-armbåge. Därför väger vår testvinnare för juniorer och barn mindre och har en mjuk kärna. Racket heter Bullpadel Junior Line Vertex-2.


bästa padelracket - padelracket junior


Bästa padelrack för juniorer just nu - Junior Line Vertex-2

(Klicka på racket för mer information om det bästa priset just nu!)


Se dagens aktuella pris

 

 

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 22 October 2020

 


Bullpadel Vertex Junior är ett perfekt val för ditt barn som vill börja spela padel. Racket väger endast 345g och är jämnt balanserat. Dess kärna är mjuk och har en jämn distribuering av kontroll och fart. Padelracket passar barn i åldern 7-12 år


Detta säger experterna

Padeljoy, 2019: har testat Vertex 2 och ger den en totalpoäng på 8.9 poäng. De gillar att racket ger en bra balans mellan fart och kontroll, hesacore-greppet och dess snygga design. 


Padler.se: rekommenderar två rack för juniorer; Bullpadel Hack Junior och Bullpadel Vertex 2 Junior


Här köper du padelracket barn till bästa pris

CDON.COM säljer bästa padelracket just nu för 745 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

745 kr är det lägsta priset just nu för Bullpadel Junior Line Vertex 2!

Rocket Padel säljer bästa padelracket för 850 kr just nu. Frakten ingår i priset.


köpa padelrack

Ta ditt padelspel till nästa nivå med det bästa padelracket!
Sammanfattning

Efter att du läst vårt test om de bästa padelracket önskar vi att vi kunnat guida dig till ett klokt val så du undviker fallgroparna och kan köpa det padelracket som passar dig och dina behov bäst.


Testvinnare - Bästa Padelracket
Tips: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de butikerna har REA på ovanstående padelracket. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = det bästa padelracket till det lägsta priset. Klicka på GILLA-knappen ovan så sköter vi bevakningen åt dig!


Christopher Holmerin

Bäst i test: Padelracket

Testet skrevs och uppdaterades senast