Rakapparat bäst i test

Rakapparat test 2020

Ska du köpa rakapparat och undrar vilken som är bäst i test just nu? Vill du att rakapparaten ska ge dig ett silkeslent ansikte men tycker det är jobbigt med rakhyvel och skum? Har du tidigare köpt rakapparater som inte håller vad de lovat och nu vill ha det bästa istället? Då har du kommit helt rätt!

 

Vi på Bäst i test Guiden har granskat alla aktuella experters rakapparat test och undersökt vilken rakapparat som konsumenterna tycker är bästa rakapparaten just nu. Och svar har vi fått!

 

Dessa krav ställer vi på en rakapparat bäst i test

 • Först och främst ska det inte vara skäggstubb kvar efter rakningen. Det är inte en skäggtrimmer vi ska ha, utan en bra rakapparat som rakar bort stubb enkelt och snabbt.
 • Den ska tåla vatten, så att den går lätt att rengöra efter rakningen.
 • Den ska vara batteridriven, så att du kan använda den vart du vill och när du vill.
 • Rakapparaten ska dessutom kunna laddas samtidigt som du använder den (för batteriet kommer säkert att ta slut någon stressig morgon).

Innehållsförteckning


Bästa rakapparaten 2020

Bäst i test linjär rakapparat

Braun Series 7 790cc

Rakapparat bäst i test Braun Series 7 790cc
 • Väldigt komfortabel

 • Enkel att rengöra

 • Bra för känslig hud

 • Endast för torr rakning

Linjär rakapparat - bästa utmanaren

Braun Series 5 5030s

Rakapparat bäst i test Braun Series 5 5030s
 • Många fina utmärkelser

 • Hyvellikt resultat

 • Enkel att rengöra

Bäst i test roterande rakapparat

Philips AquaTouch S5400

Rakapparat bäst i test Philips AquaTouch S5400
 • Tyst i drift

 • Skonsam mot huden

 • Funkar både för torr och våt rakning

 • Inget medföljande rengörings-kit

 • Dålig batteriindikator


Bästa rakapparaten - så säger experterna i sina rakapparat test

När det kommer till effektivitet och resultat är experterna helt överens - det är bättre med en rakapparat än vanlig rakhyvel. Du får en bättre och närmare rakning samtidigt som du undviker irritation om du har känslig hy. Dessutom behöver du inte vara lika orolig för att skära dig. Stressiga morgnar blir därför lite säkrare.


När det kommer till experternas tester är de väldigt noggranna och det som är allra största fokus är hur bra rakapparaten får med hårstrån och ifall apparaterna är vattentäta. Vissa experter gillar dock att lägga lite extra fokus på tillbehör, laddningsstationer och hur enkla de är att rengöra. Och det är även det som skiljer de flesta rakapparaterna åt idag. De flesta kan leverera bra resultat och funkar både för torr- och våtrakning. 


Ett annat fokus hos experterna är batteritid! Vi vill ju helst att den ska vara så långvarig som möjligt och det får gärna följa med en sladd också, så att rakning och laddning kan ske samtidigt. 


När det gäller display vill experterna ofta få så mycket information som möjligt från rakapparatens display, exempelvis återstående batteritid, byte av rakhuvud samt när det är dags för rengöring. Efter forskande bland rakapparater är det enkelt att säga; desto dyrare rakapparat, desto mer information kan du få på dess display. 


Rakapparater från Braun är ofta utsedda till bästa rakapparat när det gäller linjära rakapparater. De gör erkänt bra rakapparater och har varit i toppen väldigt länge och det finns bl.a. användare som beskrivit hur de har använt samma rakapparat i över 10 år. Ett bättre kvitto på kvalitet för rakapparater är svårare att hitta! 


När det kommer till de roterande rakapparaterna är det Philips som ligger först. De har konstruerat rakapparater sedan 60-talet under namnet Norelco i Nordamerika och har blivit ett köpord för kvalitet. Idag är de fortfarande en erkänd tillverkare och erbjuder högkvalivativa rakapparater i alla prisklasser. 


Ser vi till de tillverkare som lyckats sämst i rakapparatstesterna den senaste tiden, hittar vi bl.a. Remington och Panasonic. Dessa tillverkare ska du alltså undvika, om du vill köpa en bra rakapparat.


Dessa experttester kan du ta del av

Men's Health: Är glada att Braun Series 7 790cc klarar av att göra två rörelser i en. Utöver 790cc har de även med Philips S9000 som har varit en riktig favorit, trots sitt höga pris! 


Shavercheck, januari 2020: Är mycket positiva till Braun Series 7 790cc och kallar den fortfarande för "en av de bästa". De tycker att den är komfortabel, ger nära rakning och rekommenderar den särskilt för de som har känslig hud. De ger den ett totalbetyg av 4,5/5 stjärnor. När det kommer till nackdelar nämner de att den endast kan köras för torrakning samt att den är lite dyr. 


Utöver det bekräftar Shavercheck att det är en av de "mest populära, mångsidiga och hyllade elektriska rakapparaterna genom tiderna"


Business Insider: Rankar Braun Series 7 som den bästa elektriska rakapparaten överlag just nu. De gillar att den automatiskt justerar sin kraft beroende på densiteten på ditt skägg för att ge den närmaste rakningen nånsin.  


The Wirecutter: Deras förstaval är Braun Series 7 och skriver att det är en rakapparat som passar de flesta ansikten. De gillar även att den kommer med funktioner som majoriteten önskar. En stor anledning till att den blev deras förstaval beror även på att Braun Series 7 nyligen sjönk i pris! 


Norska Tek.no, maj 2018: har letat efter den bästa rakapparaten under tusenlappen. De testade 5 olika maskiner och vinnaren av dessa blev, med 8 av 10 poäng, Braun Series 3 3050CC. De skriver "Väldigt behaglig, tät rakning" samt "Luktar inte och har god batteritid men är inte helt optimal då den misslyckas med att raka alla utstickande hår och att den inte är vattentät."

 

Råd och Rön, november 2017: testade 11 rakapparater och bäst med 80 poäng blev Philips S9711. På andraplatsen, med 77 poäng och utmärkelsen "Bra köp", blev Braun Series 7 och Braun Series 9.

 

Aftonbladet, december 2017: Testade skäggtrimmer och bäst i test blev BaByliss E886E Digital-Control som fick betyget 4 av 5. Tidningen skriver bland annat; "Har testets överlägset bästa klipp och klarar även långt skägg galant. Maskinen är i en klass för sig bland de fem i testet."

Lika många poäng fick även Gillette Braun Fusion ProGlide Styler, trots att den bara kostar runt 200 kronor.

 

Tidningen M3, oktober 2017: I M3:s rakapparattest blev den prisvärda Philips Series 7000 BT7201 bäst i test med 9 av 10 poäng. Den utsågs till bästa skäggtrimmer för att den har "Effektiv och behaglig trimning, smart håruppsamlingsfunktion och är enkel att göra ren."
Även Philips Series 9000 BT9297 och Philips Series 9000 S9711CC placerade sig högt med 8 poäng. De fick dessutom utmärkelsen "M3 rekommenderar". Värt att notera är dock att Braun inte deltog i detta test.

 

Din Side, mars 2016: Testade 8 rakapparater i prisklasserna 350 till 1 490 kronor. De konstaterar att Philips och Braun dominerar marknaden, men i just detta test utsågs Panasonic ES-RT37 till bästa rakapparat 2016. Den fick högsta betyg, 6 av 6.

 

Aftonbladet / WiseGuide, september 2015: Testade rakapparater för män och bäst i test med 4,7 av 5,0 poäng blev Braun Series 7 799cc. På silverplats med omdömet Mest för pengarna kom Panasonic ES-LT4N med 4,0 poäng.

 

Teknisk Ukeblad, mars 2014: Testade Remington Hyperflex Pro XR1370 mot Philips Sensotouch 3D RQ1250 och här var det Philips rakapparat som blev vinnare med 8 poäng. Men Remingtons rakapparat kom hack i häl med 7 poäng.

 
Linjär rakapparat bäst i test 2020

Efter att ha tagit del av experttester och konsumenternas åsikter är valet lätt. Rakapparaten bäst i test just nu heter Braun Series 7 790cc. Den här apparaten har otroligt många nöja användare. Många av dem rapporterar att de har använt samma rakapparat i över 10 år. Utöver konsumenterna så är även experterna överens om att detta är en värdig vinnare av titeln "rakapparat bäst i test". 


Bästa i test rakapparat! Detta är den bästa rakapparaten just nu!

Rakapparat bäst i test – Braun Series 7 790cc

(Klicka på rakapparaten för mer information om bästa priset)


Se dagens aktuella pris

 

 

Här köper du testvinnaren:

Aktuella butikspriser per den 22 October 2020

 


Här har vi en rakapparat som heter duga! Det som gör Braun rakapparat 790cc till en riktig bra rakapparat inom rakapparats-världen är dess förmåga att ge en nära, skonsam och ren rakning. Framförallt tack vare dess funktioner; Pulsonic Technology och ActiveLift som ser till att inga hårstrån lämnas kvar. 


Rakapparaten kan röra sig i viss mån för att följa ansiktets konturer. Den tillåter även svängning av rakhuvudet i uppåt- och nedåtgående led. Vill du låsa den på plats görs det med hjälp av en knapp på sidan av rakapparaten. 


Med tre rörliga blad som rör sig oberoende av varandra samt tre inställningar, från Extra Känslig till Intensiv, kan du vara säker på att du får en silkeslen rakning utan irritation. Har du tätare skäggväxt på olika delar av ansiktet går det bra att byta mellan olika inställningar. 


När det kommer till ergonomin hos Brauns rakapparat meddelar experterna att den är välbalanserad och ligger fint i handen. 

Rakapparaten är mycket enkel att rengöra. Du kan antingen manuellt tvätta rakapparaten under vatten medan den är igång. Men bäst resultat får du med den automatiska rengöringen som finns i laddningsstationen.  Där rengörs, smörjes, laddas och torkas rakapparaten i en process som tar ca 30-40 min. Detta görs med fördel efter rakning. 


Efter rengöring lyser små lampor på laddningsstationen som indikerar hygien. Efter rakning slocknar dessa en efter en. När inga lyser är det dags för rengöring igen! 


Batteriet är en annan punkt där Braun 790cc verkligen skiner. Vid full batteristyrka har den ca 50 min användning. När den har slut på batteri stoppar du ner den i laddningsstationen där det tar ca 1h för den att nå full styrka igen. Är det slut på batteri och extra stressigt finns det en snabbladdnings-funktion. Då laddas rakapparaten i 5 min för att ge nog med batteri för en hel rakning. 


Utöver laddningsstationen finns det även en sladd som du kan plugga in direkt till rakapparaten från vägguttaget. Den är automatiskt voltanpassad och kan därför användas i alla el-uttag runtom hela världen! 


Detta är en av de allra populäraste rakapparaterna sedan den lanserades första gången 2007. Bland användarna som recenserat denna rakapparat finns det en hel del som har haft denna rakapparat i 5-10 år vilket verkligen är imponerande! Givetvis har det gjorts en hel del uppdateringar sedan dess. 


Braun rakapparat Series 7 790cc fortsätter vara en erkänd favorit bland användarna! Här nere kan du läsa vad de har att säga om sitt köp:  


“Supernöjd med denna rakapparat”


“Sanslöst bra rakapparat!”


“Mycket bra rakapparat. uppgraderade från 370cc och denna är klart värt uppgraderingen.”


“Bytte från Braun 3-series till denna. Som natt och dag. Tidigare behövde jag använda trimmern för att ta det värsta, med denna skär jag igenom allt utan behov av förtrimmning.”


“Efter att ha haft en Philips rakapparat och ALLTID blivit röd i flera timmar efter rakning så föll valet på denna. Är mycket nöjd, rengöringen fungerar bra och min röda hals är ett minne blott.


Uppdatering: Efter 3,5 års användning är jag fortfarande supernöjd. Till och med skärbladen håller sig fortfarande vassa! Rekommenderar köp!


Uppdatering 2: Efter 6 års användning känns rakapparaten fortfarande som ny. Dags att beställa nya rakblad till den, men har fortfarande inga tankar på att byta bort den!”


“Efter tio år funkar den lika bra som när jag köpte den. Trotts min tjocka skäggväxt”


“Har haft min sen 2008! Funkar helt perfekt! Jag är en arab och mitt skägg ser ut som de flesta araber gör, riktigt mycket och tjockahårstrå men ändå tar det max 4 min att raka bort allt helt och hållet! Helt j***la magiskt! Och jag har en känslig hud så jag kan inte raka mig med en vanlig hyvel för då blir min hy tomatröd(Bokstavligen!) svider och kliar i minst 12-18 timmar efteråt! Men den här, oj oj oj, bästa köpet nånsin! NÅNSIN! Så funderar du på att skaffa en sån, FUNDERA INTE! köp köp köp! :D”


Här kan du köpa Braun rakapparat bäst i test till lägst pris

Linjär rakapparat bäst i test - utmanaren

Braun rakapparat Series 5 5030s är en mycket värdig bäst i test utmanare. Den här apparaten har vunnit många tester genom åren och har många nöjda användare.

Ytterligare en riktigt bra rakapparat är den bästa utmanaren – Braun Series 5 5030s.

Rakapparat bäst i test  - utmanaren – Braun Series 5 5030s


Se dagens aktuella pris

 

 

Här köper du utmanaren:

Aktuella butikspriser per den 22 October 2020

 


Det här är en rakapparat som är mycket uppskattad av konsumenterna. Den anpassar sig till huden och ansiktskonturerna utmärkt och flera menar att Braun Series 5 5030s ger samma perfekta resultat som när du rakar dig med hyvel, men utan alla nackdelar.


Den klarar även av tät skäggväxt på ett bra sätt och med fem justerbara vinklar och trimmern kan man forma skägg, polisonger och mustasch.

 

Du kan använda rakapparaten i 45 minuter när den är fulladdad (vilket bara tar 1 timme). Skulle du ha otur och glömt att ladda rakapparaten, kan du använda den medan den laddas. Det är en stor fördel med tanke på att man sällan har en timme över på morgonen. Självklart kan du skölja den ren under vattenkranen när du är klar med dagens rakning.

 

Läs gärna mer om denna rakapparat här på Brauns hemsida.


Så säger konsumenterna om Braun 5030s

Som alltid här på Bäst i test Guiden lägger vi stor vikt på vad konsumenterna som redan har köpt en produkt tycker. Och Braun Series 5 5030s har väldigt många nöjda användare! Här ser du fem av alla omdömen:

 

”Jag har haft denna rakapparat tre veckor nu. Kortfattat så är jag mycket nöjd med den. Tekniken att använda apparaten är mycket enkel och första rakningen gick på 3 minuter. Jag fick lite små röda irriterande märken på halsen men det var få och små. Nu efter ett par veckor av daglig användning blir rakningen perfekt på ett par minuter. Huden mår bättre än någonsin och jag upplever att rakningen är slät som med en hyvel. Även batteritiden är jag nöjd med. Jag kört ca 20 rakningar utan att ladda den.”

 

”Braun 5030 är en mycket bra rakapparat. Skön att hålla i och rakar riktigt, riktigt bra. Relativt enkel att rengöra och det finns absolut en känsla av kvalité kring produkten.”

 

”Min första rakapparat, jag är jättenöjd! Inget att klaga på!”

 

”Mycket bra till daglig rakning. Provade även med några dagars gammalt skägg och även om den rev lite så blev resultatet bra om man inte har för bråttom. Mycket nöjd.”

 

”Den håller helt klart vad som lovades i reklamen. Rakar nära och bra. Skönt att kunna skölja den under vatten när man är klar.”

 

Finns det även några nackdelar som konsumenterna upplevt? Dessa vill vi ju också ha reda på innan vi tar vårt köpbeslut. Ja, det som några användare har sagt är att den har lite svårt att ta tjockare och längre hårstrån och därför passar bäst för dig som har normal skäggväxt och hud. Förutom detta är användarna nöjda med sin Braun Series 5 5030s.

 

Här köper du rakapparaten till bäst pris

sorted_list.no_sources
Roterande rakapparat bäst i test 2020

Med en roterande rakapparat roterar tre blad runt otroligt fort. De är otroligt lättanvända och rakhuvudet formar sig enkelt efter ansiktets konturer. Efter att ha sett vad experter och användare säger har vi tagit fram en roterande rakapparat som levererar bra resultat varje gång. Det bästa av allt - den är otroligt prisvärd! Den bästa roterande rakapparaten just nu är Philips rakapparat AquaTouch S5400!

Bäst i test roterande rakapparat. Detta är den bästa roterande rakapparaten just nu! Läs vårt test här för mer information och tips på om rakapparater!Bästa roterande rakapparat just nu - Philips AquaTouch S5400

(Klicka på bilden för mer information om det bästa priset just nu!)


Se dagens aktuella pris

 

 

Här köper du den roterande rakapparaten:

Aktuella butikspriser per den 22 October 2020

 


AquaTouch S5400 är inte lika dyr som många av Philips andra rakapparater. Den är därför ett mycket intressant val om du vill köpa från ett erkänt märke utan att spränga banken. 


Den passar alla typer eftersom den är högst komfortabel och ett av de bästa valen av rakapparat för känslig hy. Den kan användas under både torr- och våtrakning och eftersom den är helt vattentät kan du ta med den i duschen. 


Dess rakhuvuden roterar i fem riktningar, oberoende av varandra, och ser till att rakapparaten får nära kontakt med huden vilket ger en nära rakning. Och eftersom rakhuvudena är så flexibla får du samma resultat överallt, även på hals och käke där det kan vara svårt att komma åt. 


För trimning av polisonger eller mustasch får du med ett trimmer-tillbehör som enkelt knipsas fast på rakapparaten. Perfekt som sista touch! 


Du får hela 45 minuters drifttid på endast 1h laddning. Tyvärr är det endast sladdlöst läge som gäller. På rakapparatens display får du information om återstående batteri. Du får även veta när det är dags för rengöring samt byte av rakhuvud. 


Philips rakapparat S5400 har vunnit många fina utmärkelser och test som du kan se här på deras hemsida.


Detta säger konsumenterna

Som alltid här på Bäst i test Guiden är vi väldigt intresserade av att veta vad användarna tycker, det är ju trots allt dessa som oftast har bäst erfarenhet av en produkt. Här kommer några exempel på vad användarna tycker om Philips S5400


"Helt okej, gör det den ska utan krusiduller.Laddar snabbt, batteriet räcker länge."


"Jag kan bara säga: En toppen produkt! När Du "Kläckt Koden" att röra den i olika "Mönster" över huden så fattar Du....(Har inte provat "Lödder rakning" ännu), men om "Torrakningen är så bra som den är som den är, så borde inte "Våtrakning vara sämre?Rekommenderar denna, framför Dyrare grejor!"


"Bästa rakapparat jag haft. Den rakar nära och bra även neråt halsen utan att rycka. Bättre än min förra liknande men dyrare Philips SensoTouch. Jag använder den huvudsakligen torr. Den rakar så lent torr så jag ser ingen nytta med att raka vått. Upplever att den inte får med riktigt alla strån lika fort när jag rakar vått. Ska man klaga på nått så är det batteriindikatorn. Men bra batteriindikator tycks vara vad som differentierar dyra apparater så det går nog inte att få på en billig apparat. Batteriet varar jättelänge."


"Mycket trevlig maskin, blir inte öm inför torr rakning. Favoriten är förmodligen den våta rakningen, den gör rakningen till en dröm. Underhåll är också enkelt. Med andra ord, detta är en maskin som jag lätt kan rekommendera till andra" 


"Rakapparaten fungerar bra. Bästa jag har haft på väldigt länge. Enkel att använda och ger bra resultat." 


"Min dotter köpte denna till mig i födelsedagspresent och den fungerar toppen. Bättre än våt rakning, riktigt bra produkt!"


Här köper du den bästa roterande rakapparaten till lägsta pris

Hos Webhallen köper du bäst-i-test-vinnaren för 699 kr. Frakten ingår även i priset.

699 kr är det lägsta priset just nu för Philips AquaTouch S5400!

Proshop säljer den för 880 kr. Frakten ingår i priset.

Hos Coolshop kan du köpa rakapparaten för 895 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.

Hos Ginza kan du köpa testvinnaren för 899 kr. Frakt ingår i priset.

Apoteket Meds säljer rakapparaten för 999 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.

Apotek Hjärtat säljer rakapparaten för 1299 kr. Frakten är inkluderad i priset.

Teknikproffset säljer rakapparaten för 1299 kr. Frakten är inkluderad i priset.


Med den bästa rakapparaten blir rakningen både enkel och snabb


Använd gärna en lotion efter rakningen så undviker du torr och irriterad hud.

 Sammanfattning

Efter att du läst vårt test om de bästa rakapparaterna önskar vi att vi kunnat guida dig till ett klokt val så du undviker fallgroparna och kan köpa den rakapparat som passar dig och dina behov bäst.


Testvinnare - Bästa rakapparatenBonustips: Tänk på detta när du rakar dig

 • Tvätta ansiktet med varmvatten innan du rakar dig. Det gör att hårstråna blir mjukare och rakningen går lättare.
 • Stressa inte när du rakar dig. Raka mot skäggstrånas riktning. Är det en maskin med tre huvuden så ska du rotera. Var lätt på handen och undvik att trycka rakapparaten hårt mot huden.
 • Och sist men inte minst; Kom ihåg att rengöra rakapparaten varje gång du har använt den. Då kommer nästa rakning att bli både snabbare och skonsammare.


 

Vanliga frågor och svar

 • 🪒 Vad är skillnaden mellan linjär och roterande rakapparat?
  En linjär rakapparat har oscillerande blad som rör sig fram och tillbaka. En roterande rakapparat använder sig av roterande blad som snurrar otroligt snabbt för att snabbt skära ner skägg och stubb.
 • 🪒 Vilken rakapparat är bäst för känslig hud?
  Linjära rakapparater är snällare mot huden. De jämnar ut huden och ger en riktigt nära rakning. De fångar håret och skär dem utan att dra vilket resulterar i en mildare rakning.
 • 🪒 Vad menas med våt rakning?
  Många tror att våt rakning betyder att du kan använda rakapparaten i duschen men i själva verket handlar det om rakning med lödder!Philip Andrén

Bäst i test: Rakapparat

Testet skrevs och uppdaterades senast

Läs även: