Spelkonsoler bäst i test - bästa spelkonsolen - xbox one

Spelkonsol bäst i test 2020

Är du sugen på en ny spelkonsol? Då har du kommit helt rätt! Vi har läst alla aktuella experttester och givetvis även hört vad konsumenterna tycker om sitt köp. Sedan har vi sammanställt resultaten för att få fram vilken av alla spelkonsoler som är bäst i test just nu! På så vis kan du undvika ett dåligt köp och hitta den bästa spelkonsolen direkt! 


Jag vet redan allt jag vill veta - visa mig spelkonsolen bäst i test NU!


Spelkonsoler idag har utvecklats såpass mycket att de håller på att passera PC när det kommer till gamingupplevelse. Alltfler TV-apparater börjar använda sig av 4K och givetvis vill vi även se våra spel i den kvaliteten. Då gäller det att vi är rätt utrustade med den bästa spelkonsolen som klarar av att ge en så detaljerad bild som möjligt samtidigt som prestandan är stabil hela vägen genom ditt spelande.  


Inte bara för spel

Idag är inte spelkonsoler enbart till för spel. Med en modern spelkonsol får du tillgång till ett komplett underhållningssystem där du, förutom att spela spel, även kan streama filmer och serier. Läs hela testet här nedan för mer information om den bästa spelkonsolen just nu! 

 


Bästa spelkonsolen 2020

Efter att ha läst aktuella experttester och hört vad konsumenterna tycker om sina upplevelser med sin produkt så blir valet enkelt. Den bästa spelkonsolen 2020 är Xbox One X. 


Spelkonsol Xbox One X


Bästa spelkonsol just nu - Xbox One X

(Klicka på bilden för mer information om det lägsta priset just nu!)Se dagens aktuella pris

 

 

Här köper du Xbox One X:

Aktuella butikspriser per den 22 October 2020

 


Xbox från Microsoft har länge varit en tungviktare inom spelkonsoler. Med Xbox One X så är det bekräftat att det faktiskt är tungviktaren. Det som är den stora förbättringen från tidigare Xbox One-modeller är att X introducerar gedigen 4K HDR gaming. Detta innebär att du kan spela med otroligt fin grafik. Förutom otroligt fin grafik är det för övrigt den mest kraftfulla spelkonsolen som någonsin tillverkats. 


Xbox One X's prestanda kommer ifrån ett 8-kärnigt CPU som klockar på 2,3 GHz tillsammans med 12GB av GDDR5 RAM-minne. GPU ligger på 40 datorenheter på 1172MHz och beräkningskraften på 6.0TF (teraflops). Det är en prestandaökning med 76 % om man jämför CPU på den första Xbox One samt Xbox One S. Lagringen i konsolen ligger på 1TB.  


All denna prestanda riktas främst åt att spela grafiskt tunga spel, framförallt de som är 4K-kompatibla. Det allra bästa med 4K är alla detaljer som kommer till liv. Eftersom det finns 4x fler pixlar i bilden så kommer spelen kännas mer levande samt att miljön blir mer påtaglig. Antalet spel idag som går att spela på 4K blir allt fler och den trenden kommer inte att sluta, 4K-gaming är här för att stanna. Om du vill ta reda på om just ditt favoritspel har uppdaterats till 4K så kan du klicka här! Bilduppdateringen varieras från spel till spel och kommer antingen ligga på 30 eller 60 FPS. 


När det kommer till att streama filmer och serier så är det en ren fröjd tack vare en Ultra-HD blu-ray spelare och ljud från Dolby Atmos. Ljudet från Dolby Atmos är även ett tacksamt tillskott när det kommer till gaming, framförallt vid actionspel där ljudet kommer från alla håll o kanter. 


Playstations motsvarande modell, Playstation 4 Pro, är även den en populär spelkonsol men i kampen om tronen så kan den inte mäta sig med Xbox prestanda. Förutom att Xbox One X är 15% mindre än Playstation 4 Pro så använder den sig av genuin 4K medan Playstation 4 Pro får klara sig med att, relativt bra, generera en 4K bild för att sedan skala ned den till 1080p. Detta bidrar till mindre flyt i bilden medan du med Xbox One X kan njuta av genuin 4K i stabila 60 FPS (för de spel som tillåter det!). xbox one kontrollGivetvis följer en Xbox One kontroll med om du köper en Xbox One X. 
Klicka på bilden för att få det lägsta priset på en Xbox One kontroll just nu om du önskar en extra kontroll! Fler fördelar med Xbox One X:

  • Mycket mindre än föregångaren Xbox One S
  • Väldigt tyst tack vare smart kylningsteknologi
  • Kan både stå vertikalt och horisontellt
  • 15% mindre än motsvarande playstation-konsol


Med Xbox One X får du prestanda som du inte hittar någon annanstans för samma pris, framförallt om du redan äger en 4K-TV. 


Här köper du Xbox One X till lägsta pris

sorted_list.no_sources
Detta säger experterna om Xbox One X

WhatHiFi, juni 2020: testade Xbox One X och var mycket nöjda med spelkonsolen. De gav den en totalpoäng på 4/5 stjärnor och gillar bl.a. dess detaljerade bild och användargränssnitt. De avslutar sitt test med att nämna konsolens gränsnitt, som har aldrig varit bättre, och bitstreamingsförmågan som tar den in till 4K Blu-ray kvalitet. 


Techradar, November 2019: ger Xbox One X 4/5 stjärnor. De gillar den sanna 4K HDR-gamingen, den inbyggda 4K Bluray-spelaren samt att spelupplevelsen för spel i 1080p har förbättrats. Något som inte gick hem lika mycket var lagringen på 1TB som kan fyllas upp snabbt eftersom spel i 4K kräver större plats.

 

Trusted Reviews, November 2019: ger 4,5/5 stjärnor till Xbox One X. De är imponerade av 4K-gamingen och allt det visuella. De gillar även att Xbox One X förbättrar prestandan i flertalet andra spel.

 

T3, November 2019: testade Xbox One X och gav den 5/5 stjärnor. I sin slutsummering skrev de "Det råder ingen tvivel om att Xbox One X's kraft, när du spelar spel som har uppdaterats till 4K, samt  visuella och ljudliga upplevelse är bäst i klassen". Bland fördelarna nämns bland annat att nya 4K-spel ser fenomenala ut, Ultra HD Blu-ray spelaren, Dolby Atmos-ljudet, den kompakta storleken och slimma profil samt att den, visuellt, förbättrar äldre spel. Bland nackdelarna nämns bland annat priset och lagringen på 1TB. 

 

Ljud & Bild, December 2017: testade Xbox One X och ger den 5/6 stjärnor. De är positiva och ger många hyllningar till konsolen och bestrider inte dess titel som "kraftfullaste spelkonsolen på marknaden". Bland fördelar nämns bl.a. 4K-upplevelsen och kontrollen som ligger skönt i handen. När det kommer till nackdelar nämns, liknande andra experter, att priset är högt och att lagringen på 1TB är för lite. 

 

Tidningen M3, November 2017: testade Xbox One X och kallade den för "ett riktigt prestandamonster". Utöver det så skriver M3 att det är den kraftfullaste konsolen de har testat samt att konsolen håller vad den lovar. När de presenterar fördelarna med Xbox One X så nämns designen, prestandan som är grym för pris och storlek, bekväm kontroll, Ultra HD Blu-ray samt låg ljudnivå vid drift. Nackdelarna som presenterades var priset, det snåla utbudet av Xbox-exklusiva titlar samt kvaliteten på anpassade spel.


TEK.NO, November 2017: "Xbox One X är världens mest kraftfulla spelkonsol". De ger 9/10 poäng och skriver bland annat att fördelarna med denna spelkonsol är att den har kraftfull hårdvara som öppnar upp nya möjligheter, erbjuder riktiga 4K-spel, kompakt och fin design, utan extern strömförsörjning och nästan helt tyst. De nackdelar de nämner är att de tror att menyn kan vara bättre, lagringsutrymmet är litet och det är dyrt att uppgradera om du redan har en Xbox One S


Detta säger konsumenterna

Som alltid här på Bäst i test Guiden tar vi även reda på vad konsumenterna tycker om sin produkt, här kommer några exempel;


"Riktigt bra konsol. Har ägt den i 1 år, och kör den på en Lg 55 4k med Hdr, vilket gör att skuggor och solsken, ser riktigt bra ut. Även när det börjar skymma, så är det grym grafik. Microsoft har gjort ett riktigt bra jobb med denna maskin." - Techmech6


"Sjukt nöjd med detta monster! Red dead redemption 2 i 4k är nog det vackraste jag har sett. Maskinen är vrålsnabb och stilrent designad! Nu inväntar vi bara alla de roliga spelen ms har bekräftat!" - yoodonvito


"Xbox One X är ett måste om man just införskaffat sig en 4K skärm! Det kostar, men vilken upplevelse man får! Som filmälskare med en kärlek till spel vad detta ett givet köp." - kerre91


"Haft den i någon vecka nu och då jag kör en 4K tv utan HDR kan jag inte uttala mig om alla de grafiska aspekterna men det är en fruktansvärt smidig maskin. För mig låter den knappt ingenting oavsett vad jag kör men då har jag den väldigt "luftigt" placerad också. Har kört alla variationer av PS4 och även Xbox och den här är helt klart snäppet värre än alternativen om jag har svårt att se några massivaskillnader än mot PS4 Pro." - SubzeroNr1


"En grymt bra spelkonsol. Älskar numer konsol spel istället för PC spel. Många bra speltitlar - blir extra påfyllnad till Jul. Enkel att använda." 


"En underbar spel konsol helt enkelt. Har haft one, one S och nu X.... 4k o hdr är som o spela spelen på nytt.... Helt galet. Har ni råd köp" - pewi78

Kontroll till din Xbox One X:


xbox one kontroll


Xbox kontroll


Se dagens aktuella pris

 

 

Här köper du din Xbox One kontroll:

Aktuella butikspriser per den 22 October 2020

 


För att fler ska kunna spela samtidigt krävs fler kontroller än den som följer med. Här uppe har vi listat det bästa priset för kontrollern. Tips 1:Vi kan också tipsa dig om att läsa vårt test om bästa platt-tv eller testet om gaming headset

 

Tips 2: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har REA på ovanstående spelkonsol. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa spelkonsolen till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!