Bästa steamer 2020 - ångsteamer bäst i test - test steamer

Tester på bästa steamern 2020

Om du ska köpa en klädsteamer och vill veta vilken som är bäst i test just nu så har du kommit helt rätt! Vi har läst alla aktuella experttester, pratat med experterna och även tagit reda på vilken steamer som konsumenterna tycker är bäst. Sedan har vi sammanställt resultatet på denna sida. På så vis kan du undvika dåliga köp och hitta den bästa steamern direkt, allt för att du ska kunna göra ett så klokt val som möjligt!


I detta test har vi tagit fram två steamers, en steamer bäst i test för dig som behöver en lätt och smidig steamer att exempelvis ha med på resande fot och en steamer premium för dig som gärna steamar hela garderoben samt behöver lite mer kraft. 


Innehållsförteckning


Bästa steamer 2020

Steamer bäst i test

Philips Steam&Go GC363

Steamer bäst i test Philips Steam&Go GC363
 • Smidig design

 • Skonsam mot plaggen

 • Värms snabbt upp

Steamer bästa premiumval

Philips ComfortTouch GC557

Steamer bäst i test Philips ComfortTouch GC557
 • Stor vattentank

 • Tar bort illaluktande dofter och 99,9% av bakterier

 • Storleken


Därför ska du ha en steamer

Att ånga dina kläder istället för att använda ett strykjärn är ett skonsamt sätt att få bort skrynklor mellan tvättarna. Ångan ger kläderna en mer avslappnad och slät finish kontra ett strykjärn som ibland kan lämna hårda kanter. En steamer är ett miljövänligt sätt att fräscha upp dina kläder där du slipper använda tvättmedel och andra kemikalier. Med hjälp av enbart ånga och vatten blir dina kläder fräschare samtidigt som lukt och 99,9% av bakterier försvinner. 


Självklart går det att ånga alla textilier som du normalt sett skulle ha strukit, utan risk för brända fläckar och veckningar.


OBS! Dessvärre finns det inte så många experttester på steamers i Sverige idag. Vi på Bäst i test Guiden har därför lagt extra stort fokus på vad konsumenterna har att säga om deras köp.
Steamer bäst i test 2020

Den steamer som utmärker sig mest hos experterna och konsumenterna är Philips Steam&Go GC363 som är en stor favorit just nu! Läs gärna hela testet för mer information.

 

Steamer bäst i testBästa steamern just nu - Philips Steam&Go GC363

(Klicka på bilden för mer information om det lägsta priset på steamern)


Se dagens aktuella pris

 

 

Här köper du testvinnaren:

Aktuella butikspriser per den 22 October 2020

 


Philips Steam&Go GC363 är en perfekt steamer för dig som snabbt vill ta bort skrynklor på dina kläder. Tack vare den smidiga designen kan du ta med den i resväskan så du kan fräscha till dina kläder på semestern. Dessutom värms värmeplattan upp till en tillräckligt hög temperatur för att ytterligare underlätta processen. Steam&Go är skonsam mot dina plagg och den går att använda på ömtåliga material som kashmir. Som tidigare nämnt så tar steamers även bort illaluktande dofter och det är inget undantag här - Steam&Go fräschar till dina plagg, även om de är otvättade och tar bort 99,9% av illaluktande bakterier


Med steamern kommer även en 3m lång sladd och värmeskyddande handske som gör det lättare ifall det är ett tjockare material som skall ångas. Då kan det krävas att du trycker plagget mot steamern för att få bort alla skrynklor. Handsken är därför väldigt uppskattad eftersom du inte riskerar att bränna dig! 


Steamerns effekt ligger på 1300W och uppvärmningen tar cirka 1 minut. Sen är det bara att köra på och ånga dina kläder till perfektion!


Så köper du testvinnaren till lägsta pris

Hos NetOnNet kan du köpa steamern bäst i test för bara 799 kr. Frakten är inkluderad i priset.

799 kr är det lägsta priset just nu för Philips Steam&Go GC363!

Tretti.se säljer steamern bäst i test för 799 kr. Frakten hem till dig ingår också i priset.

Whiteaway erbjuder steamern just nu för 799 kr. Frakten ingår även i priset.

CDON.COM säljer bästa steamern just nu för 834.85 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

Hos Philips kan du köpa steamern för 999 kr. Frakt ingår i priset.Dessa experttester kan du ta del av

OBS! Som tidigare nämnt finns det, tyvärr, inte så många experttester idag på steamers i Sverige. Vi har därför lagt den största vikten på vad konsumentrecensionerna säger. När det trillar in fler experttester kommer det att fyllas på här på sidan.


Expressen testade Steam&Go GC363 och skriver att den gör jobbet bra, är snabbstartad och har en lång sladd. Bland de nackdelar som nämndes så tyckte de att den är lite otymplig och tung samt att tanken är lite liten. 


Detta säger konsumenterna om Steam&Go

Som alltid här på Bäst i test Guiden tar vi även reda på vad konsumenterna tycker om sin produkt, här kommer några exempel;


"Användarvänlig steamer som fungerar utmärkt på ömtåliga plagg, gardiner och i bilen. Dödar 99,9% av alla bakterier. Perfekt för att fräscha upp plagg mellan tvättar. Miljövänlig av minst två skäl. Kunde möjligen haft en lite större vattentank."


"GC360/30 från Philips var grymt enkel att använda, värmde upp sig ruskigt snabbt och tog verkligen bort det som var skrynkligt på plaggen. Väldigt smidig storlek som är enkel att packa med på resan för att släta ut plagg som varit nedpackade. Att ha denna hemma har verkligen underlättat och sparat tid!" 


"En lättanvänd steamer som värms upp på bara några sekunder och som är tillräckligt liten för att ta med sig på resan." 


"Värms upp snabbt och kan nästan ersätta det vanliga strykjärnet om det inte är väldigt skrynkliga plagg. Perfekt storlek för att ta med i resväskan." 


"Slätar ut skrynklor bra och det blir sammantaget ett bra resultat. Snabb uppvärmning och enkel att använda. Värmehandsken passar inte en man, alltså riktar sig denna produkt enbart till kvinnor."


"Värmer upp sig på några sekunder och är enkel att använda. Liten behållare för vatten men ser de inte som något större problem då de enkelt går att fylla på."


"Det är en praktisk steamer med bra handtag och fin design. Det gör vad den lovar, är lite tyngre än jag förväntat men enkel att använda. Eftersom vattenbehållaren räcker till att stryka ca två skjortor förstår jag snabbt att denna steamer är designad för resan som man tar med sig finkläder till. Exempelvis nyår eller dylikt. Det blir alltså opaktiskt att ha en hel hög med kläder som ska steamas då man måste fylla på vatten med jämna mellanrum."


Bästa premiumval steamer 2020

Om du vill använda en steamer mer än till den snabba fixen då rekommenderar vi en större variant med en ordentlig hänganordning. Vi har därför även tagit fram Philips ComfortTouch GC557 som det bästa premiumvalet. Läs gärna testet här nedan för mer information om steamern!


Bästa steamer - Philips ComfortTouch GC557

Bästa premiumval just nu - Philips ComfortTouch GC557

(Klicka på bilden för att se det lägsta priset just nu)


Se dagens aktuella pris

 

 

Här köper du premiumvinnaren:

Aktuella butikspriser per den 22 October 2020

 


Likt vår testvinnare så kommer även denna produkt från Philips som just nu toppar flera omdömen i Sverige. Denna steamer är dock av det större laget och har en vattentank på 1,8L så du kan ånga flera plagg utan att behöva fylla på vatten! Den har även ett kraftfullare ångutsläpp på 40g/min vilket gör det lätt och smidigt att ta bort skrynklor. Självklart fräschar denna steamern också upp dina kläder och tar bort illaluktande dofter och 99,9% av bakterier


Med en ordentlig anordning för upphängning kan du få resultat värdiga en klädbutik när du exempelvis skall ånga en hel kostym. Den moderna designen gör det även möjligt att ha den framme i t.ex. sovrummet utan att det ska se klumpigt och fult ut. 


Med ComfortTouch GC557 säkerställs ett tillfredsställande resultat eftersom det finns fem inställningar som du kan använda beroende på vilket tyg som skall ångas. Den går att använda på ömtåliga material och Philips garanterar att det ej kommer lämnas några brännmärken när du pressar värmeplattan mot dina kläder. 


Du kan, likt dina kläder, även förlänga livslängden på din steamer genom en smart avkalkningsfunktion, Easy Rinse, som säkerställer att steamerns funktioner fungerar felfritt för en lång tid framöver. 


Skulle du glömma att stänga av din steamer under en stressig morgon så går steamerns standbyläge igång så du slipper oroa dig. 


De tillbehör som följer med är desamma som vår testvinnare; en värmeskyddande handske och en borste som är bra att använda för tjockare textilier så att ångan tränger in genom tygets fibrer. Det går även bra att använda borsten för gardiner. 


Andra finesser med ComfortTouch GC557 är exempelvis en extra lång "steaming board" (strykbräda) som ger stöd när du ångar samt en låsfunktion som säkerställer att galgen som plagget hänger på sitter på plats. 


Specifikationer:

 • Effekt: max 2000 W
 • Spänning: 220 - 240 V
 • Uppvärmning: mindre än 1 minut
 • Justerbara inställningar: 5 st
 • Sladdlängd: 1,82 m


Philips ComfortTouch GC557 är en perfekt steamer för dig som gärna ångar hela garderoben samt säkerställa att resultatet blir felfritt. Du hittar det lägsta priset just nu här nedan!


Så köper du premiumvinnaren till lägsta pris

Hos NetOnNet kan du köpa steamern bäst i test för bara 1739 kr. Frakten är inkluderad i priset.

1739 kr är det lägsta priset just nu för Philips ComfortTouch GC557!

MediaMarkt säljer bästa steamern just nu för bara 1749 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

CDON.COM säljer bästa steamern just nu för 1963 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

ComputerSalg säljer bästa steamern för 1963 kr. Frakten hem till dig är inkluderad i priset.

Tretti.se säljer steamern bäst i test för 3655 kr. Frakten hem till dig ingår också i priset.

Whiteaway erbjuder steamern just nu för 3655 kr. Frakten ingår även i priset.Detta experttest kan du ta del av

OBS! Som tidigare nämnt finns det, tyvärr, inte så många experttester idag på steamers i Sverige. Vi har därför lagt den största vikten på vad konsumentrecensionerna säger. När det trillar in fler experttester kommer det att fyllas på här på sidan.


Ica Kuriren gjorde ett test där ComfortTouch GC557 hamnade på en delad förstaplats. I testet så skriver de att den är lättmonterad, stabil, lätt att arbeta med och att påfyllning av vatten går enkelt. De gillar även det flexibla munstycket. Testets delmoment bestod av olika material som steamern testades på. På siden blev det full pott med 5 poäng. I delmomenten "T-shirt bomull", "Bomullskjorta", "Viskostop" och "Linnesjal" fick steamern 4 poäng av 5. De nackdelar som nämns med steamern är att munstycket och slangen blir heta samt att sladden är lite kort. Sladdlängden är 1,82m. 


Dessa säger konsumenterna om ComfortTouch GC557

Som alltid här på Bäst i test Guiden tar vi även reda på vad konsumenterna tycker om sin produkt, här kommer några exempel;


"Väldigt bra steamer som både fräschar upp och stryker kläderna. Värms upp väldigt snabbt och går fort att använda. Har provat på flera olika tyger med bra resultat. Lätt att montera och väldigt lätt att använda." 


"Mycket bättre och enklare än vi förväntat oss. Värms upp otroligt fort och fixar skrynkliga kläder i ett nafs. Vi blev väldigt imponerade. Dessutom är detta ett skonsammare sätt än att stryka. Första gången vi testade den tyckte vi det var lite lurigt att få till tekniken men nr man väl förstått hur man ska göra blev det betydligt enklare."


"Jag har provat Philips ComfortTouch Steamer vid flera tillfällen och på olika material. Steamern är enkel att använda. Vattentanken räcker till flera plagg åt gången. Den har smidig, snygg design. Steamern fräschar upp kläderna och är effektiv mot både rynkor och veck. Jag hade önskat att strykbrädan hade vaddering även på baksidan så att man slapp vända plagget." 


"Gillar verkligen denna steamer. Så lätt att ta fram en skjorta som blivit lite lätt skrynklig och bara ånga den slät igen. Enkla och tydliga funktioner som alla klarar av att använda. Värmer upp snabbt." 


"En stilren steamer med design som gör den lätt att ha framme. Lätt att använda och ger ett perfekt resultat på mina blusar och skjortor. Funderade länge på att köpa en steamer då jag tröttnat på att stryka och med denna steamer har det blivit roligt att använda plagg som kräver att strykas! Den är så värd pengarna! En av de bästa produkterna att ha hemma!"


Och vilka är nackdelarna med denna steamer? De vill vi ju självklart också veta. De nackdelar som nämns från konsumenterna är särskilda fall där steamern har börjat läcka. På detta har Philips svarat att det är viktigt att dubbelkolla så att slangen inte är vikt/böjd för mycket när du steamar eftersom vattnet inte kommer fram och istället pressas ut från vattentanken vilket leder till läckage. 


Bästa steamer - få bort skrynklor och fräscha till dina plagg med en steamer!


Få bort skrynklor och fräscha till dina plagg med en steamer!


Sammanfattning

Efter att du läst vårt test om den bästa steamern önskar vi att vi kunnat guida dig till ett klokt val så du undviker fallgroparna och kan köpa den steamer som passar dig och dina behov bäst.


Testvinnare - Bästa Steamer


Tips 1:Vi kan också tipsa dig om att läsa vårt test om strykjärn om du hellre stryker dina kläder med ett klassiskt strykjärn eller testet om espressomaskin för en välförtjänt kopp kaffe efter ett stryk/ång-pass.


 

Tips 2: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har REA på ovanstående steamers. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa steamern till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig! Behöver du ta ett lån, läs mer på vår sida om lån.